Правоохоронцям Донеччини подякували за затримання злодія, який украв велику суму грошей

Правоохоронцям Донеччини подякували за затримання злодія, який украв велику суму грошей

16.07.13 10:25 0 771
Представники однієї з агрокомпаній спеціально приїхали до Новоазовського райвідділу міліції, щоб подякувати міліціонерам за затримання злочинця, який викрав у них 120 тисяч гривень. Гроші призначалися на операцію.

Злочин, про який йде мова, був скоєний в березні цього року. У чергову частину міліції Новоазовська надійшло повідомлення про те, що з контори агропромислового цеху, розташованого в с. Приморське, невідомий, відкривши відмичкою двері приміщення каси, викрав велику суму грошей. Слідчо-оперативна група, котра виїхала на місце, встановила прикмети злочинця, тобто його приблизний вік, в чому одягнений, і орієнтування було спрямоване усім нарядам і навколишнім органам. Проте протягом двох місяців цю крадіжку розкрити не вдавалося.

- Проаналізувавши усі корисливі злочини, що сталися в районі за останніх півроку, ми звернули увагу на те, що з грудня по квітень була здійснена низка схожих правопорушень, проте зі значно меншою сумою збитку, - розповідає начальник Новоазовського РВ ГУМВС України в Донецькій області Олег Моргун. - Викрадалися гаманці з лікарень, дитячих садків, шкіл. Був зроблений висновок, що це справа рук однієї людини. І коли в травні з дитячого садку надійшло повідомлення, що там здійснена крадіжка, оперативний черговий, пам'ятаючи про серійність, негайно направив на місце наряд патрульної служби, який в поруч розташованому парку і затримав підозрюваного.

В ході проведення досудового розслідування була встановлена причетність 36-річного чоловіка до 14 крадіжок, що сталися в районі. Його здобиччю були гаманці з грошима і банківськими картками, хазяї яких "передбачливо" разом з останніми зберігали і коди. Роздруківки відеозапису з банкоматів, де підозрюваний знімав чужі гроші, послужили доказом його кримінальної діяльності, оскільки на них чітко було видно його обличчя.

За словами Олега Моргуна, в с. Приморське фігурант приїхав спеціально, дізнавшись напередодні, що в контору завезено півмільйона гривень, призначених для видачі пайовикам. Він загубився в натовпі громадян, що прийшли. Людей було багато, тому ніхто на нього не звертав увагу. Чоловік сів навпроти каси і став чекати моменту, коли касир вийде в інше приміщення, і дочекався.

Він говорить, що двері вона залишила відкритими, хоча жінка стверджує протилежне. Можливо, зловмисник скористався відмичкою. Зайшовши в приміщення, він побачив відкритий сейф і гроші, що зберігаються у файлі. Заховавши гроші під куртку, швидко вийшов з контори. У кварталі від цього місця стояла його машина, чоловік сів в неї і поїхав.

дії раніше судимого жителя м. Маріуполя кваліфіковані за ч. 2, 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 6 років позбавлення волі. Запобіжний захід, обраний судом, – застава в сумі понад 30 тис. гривень. Слідством приймаються заходи щодо відшкодування матеріального збитку, заподіяного громадянам і агроцеху.

Директор місцевого підрозділу фірми Тетяна Васильєва, що приїхала в райвідділ, від імені керівництва ТОВ щиро подякувала начальникові міліції Олегу Моргуну і його підлеглим:

– Ці гроші призначалися для пайовиків, які гостро потребували операційного втручання. І який для нас був шок, коли люди прийшли, а гроші викрадені. Завдяки тому, що злочинець затриманий, знята напруга в колективі. Ми знаємо, що за ним числиться дуже багато крадіжок, це не перший його злочин, тому особливі слова вдячності міліціонерам за те, що ця людина затримана і понесе заслужене покарання.

ВЗГ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До кінця тижня в Україну ...
Наступна новина: Надходження податку на ...

КОМЕНТАРІ