За вимагання та отримання неправомірної вигоди кримські правоохоронці затримали голову кооперативу

За вимагання та отримання неправомірної вигоди кримські правоохоронці затримали голову кооперативу

16.07.13 11:25 0 873
П'ять тисяч гривень зажадав підприємливий ділок за надання в оренду нежитлового приміщення площею 100 квадратних метрів. Затримали хабарника та задокументували його протиправні дії співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю кримської міліції.

За інформацією начальника УДСБЕЗ ГУМВС України в Автономній Республіці Крим Едуарда Онацького, із заявою про вимагання грошей до міліції звернувся приватний підприємець одного з курортних міст автономії. Чоловік мав намір орендувати приміщення для створення складу сувенірної продукції.

Однак липкорукий голова кооперативу зажадав власної вигоди. І назвав бізнесменові суму - п'ять тисяч гривень. Саме стільки коштував його «автограф» на договорі оренди. Майбутній орендар, обурений жадібністю орендодавця, відразу ж звернувся за допомогою до правоохоронців.

Угоду уклали, голова отримав бажану суму, але скористатися «легкими» грошима так і не встиг - під час одержання неправомірної вигоди він був затриманий оперативниками УДСБЕЗ, а гроші в сумі п'ять тисяч гривень у нього вилучили.

Слідчим управлінням Головного управління МВС України в АР Крим даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).

На даний час проводяться заходи щодо встановлення інших фактів протиправної діяльності з боку голови кооперативу.

За корупційні діяння чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу від 170 тисяч до 255 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Дар'я Щербакова

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ