500 літрів фальсифікованої алкогольної продукції вилучили правоохоронці в Криму

500 літрів фальсифікованої алкогольної продукції вилучили правоохоронці в Криму

16.07.13 13:26 0 788
За два дні оперативниками Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю кримської міліції припинена діяльність одразу двох підпільних цехів з виробництва фальсифікованого алкоголю.

Виготовлення і збут фальсифікованих спиртних напоїв завдають чималих збитків державному бюджету й інтересам законопокірних виробників, а також дуже небезпечні для здоров'я громадян, а часом і їх життя. Тому правоохоронці звертають особливу увагу на ділків, які намагаються самостійно виготовляти і збувати алкогольні напої.

У Сімферополі нелегальний горілчаний цех діяв у приватному домоволодінні, реалізуючи неякісну продукцію на території столиці автономії. «Достовірності» фальсифікату додавали марки акцизного збору.

- У ході проведення санкціонованого обшуку приватного домоволодіння правоохоронцями було виявлено та вилучено 200 літрів спиртовмісної рідини, марки акцизного збору, етикетки з написом «Пшенична», закачування для закручування металевих кришок та грошові кошти у сумі понад 14 тисяч гривень, - розповів начальник УДСБЕЗ ГУМВС України в Автономній Республіці Крим полковник міліції Едуард Онацький.

Власник підпільного «заводу» пояснив правоохоронцям, що зберігав горючу рідину виключно у лікувальних цілях. Однак міліціонери встановили, що підроблена горілка не тільки вироблялася, але й реалізовувалася через довірених осіб.

Наступного дня оперативники УДСБЕЗ припинили діяльність підпільного міні-цеху в Білогірську.

Як з'ясувалося, нелегальне виробництво алкоголю тут налагодив 46-річний місцевий житель. У ході обшуку його домоволодіння правоохоронці виявили 200 літрів вина, 100 літрів коньяку, 200 пляшок фальсифікованої горілки з етикеткою «Пшенична», гроші, отримані від реалізації алкогольної продукції. Також розливу чекали 30 літрів спиртовмісної рідини. Для нього чоловік заготував порожні пляшки і близько ста акцизних марок.

Слідство встановлює, з ким іще власник фальсифікату займався нескладним процесом виготовлення продукції - спирт змішував з водою, а для розширення асортименту додавав смакові добавки. Готову алкогольну продукцію чоловік збував через вузьке коло покупців невеликими партіями.

Слідчим управлінням ГУМВС України в АР Крим та Слідчим відділом Сімферопольського міськуправління міліції зазначені факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів).

На даний час зразки вилученої алкогольної продукції направлені на експертне дослідження в НДЕКЦ ГУМВС України в Автономній Республіці Крим. Тривають заходи щодо встановлення всієї мережі збуту виготовлених фальсифікованих підакцизних товарів.

Підпільникам загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Дар'я Щербакова

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Засідання депутатів КМДА
Наступна новина: В ОДА обговорили питання ...

КОМЕНТАРІ