Нарощення експорту до 27 мільйонів тонн зерна виведе Україну в світові лідери, - Микола Присяжнюк

Нарощення експорту до 27 мільйонів тонн зерна виведе Україну в світові лідери, - Микола Присяжнюк

16.07.13 13:27 0 829
15 липня директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Андріїшин взяв участь у виїзному засіданні колегії Мінагрополітики України, яку провів Міністр Микола Присяжнюк. Заслухано підсумки роботи вітчизняного аграрного сектору економіки за півріччя, про збирання ранніх зернових культур нового врожаю та стан виконання рішень попередньої колегії, від 23 травня.

«За півроку в Україні обсяг сільськогосподарського виробництва зріс на 15,5% порівняно з минулим роком. Зростання відбулося в 24 областях, - заявив очільник відомства Микола Присяжнюк. - Аграрний сектор став чи не єдиним в економіці держави, який продемонстрував значний приріст за перше півріччя цього року. Так, за 6 місяців вдалося наростити виробництво на 15,5%. Сільгосппідприємства наростили виробництво на 27,5%, а господарства населення – на 6,4%. Якщо ж говорити про галузі, то найбільший приріст продемонструвала галузь рослинництва – 67,1%».

«Цього року ми плануємо виробити 54 млн. тонн зерна. А нарощення експорту до 27 мільйонів тонн зерна виведе Україну в світові лідери», − зазначив Міністр Микола Присяжнюк.

Також на міністерській колегії йшлося про розроблені Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України заходи щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та безпечності харчових продуктів.

Довідково

У січні - червні в Івано-Франківській області забезпечено приріст валової продукції сільського господарства, у порівнянні з минулим роком, на 4,6 %, у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах-на 12,3 %, у господарствах населення - на 1%

Під урожай поточного року всіма категоріями господарств посіяно сільськогосподарських культур на площі 365,4 тис. га, що на 6,3 тис. га або 1,8 % більше ніж торік.

Станом на 12 липня ранні зернові культури зібрано з площі 5,2 тис. га; намолочено 19,2 тис. тонн зерна при урожайності 36,7 ц/га, що на 0,3 ц/га більше 2012 року.

Наявним потенціалом худоби та птиці, в усіх категоріях господарств, у січні-червні забезпечено виробництво м

'яса у живій вазі 52,1 тис. тонн, що на 4 тис. тонн (8,3 %) більше відповідного періоду минулого року; молока – 208,9 тис. тонн, на 2,5 тис. тонн більше (1,2 %), яєць - 436,5 млн. шт.(більше на 32,9 млн. шт. (8,2 %), вовни - 15,7 тонн ( на рівні 2012 року).

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ОДА обговорили питання ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ