В Івано-Франківській області у Ганнусівці Тисменицького району відбулася презентація проекту

В Івано-Франківській області у Ганнусівці Тисменицького району відбулася презентація проекту

16.07.13 13:18 0 1098
Днями в с. Ганнусівка відбулася презентація проекту «Запровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів, як ефективний механізм співпраці громади і влади». В заході взяли участь заступник голови Тисменицької районної державної адміністрації Олег Мельник, заступник керівника виконавчого апарату Тисменицької районної ради Михайло Королик, депутат Тисменицької районної ради Ігор Рибіцький, радник голови Тисменицької районної ради та керівник проекту Галина Гільтайчук, сільські голови селищних та сільських рад, громадськість, ЗМІ.

Виступаючи перед учасниками заходу, керівник проекту Галина Гільтайчук наголосила на тому, що проектом пропонується модель співпраці між громадою села та владою шляхом утворення громадської Екологічної Варти. Також передбачається, що ця громадська структура матиме вплив на формування політики охорони навколишнього середовища в селі та прийняття відповідних рішень. Інноваційністю даного проекту стане перехід від разових акцій із прибирання території до комплексної системи роздільного збирання та вивезення сміття. Загальний кошторис проекту складає 148 тисяч гривень.

У ході засідання партнери проекту, представники сільської громади, запрошені мали можливість обговорити актуальність та механізм даного проекту, який полягає у запровадженні політики регулювання відходів, з метою їх зменшення, утворення та накопичення, стимулювання залучення відходів у господарський обіг як ресурсів сировини та енергії, створення екологічно безпечних умов поводження з відходами на всіх стадіях.

У свою чергу сільський голова Марія Паркулаб подякувала керівництву району і партнерам за фінансову підтримку даного проекту і додала що проект спрямований на об’єднання зусиль та ресурсів місцевої влади та сільської громади, направлених на подолання проблем безконтрольного засмічення населеного пункту та навколишнього середовища. З цією метою заходами проекту передбачається проведення конкурсу серед учнівської молоді села на тему «Чисте довкілля». За кошти проекту планується побудувати 7 контейнерних майданчиків, придбати 21 контейнер для роздільного збирання ТПВ та закупити оргтехніку для Екологічної Варти.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ