В ОДА обговорили питання щодо створення належних умов для розвитку медичної допомоги в сільських населених пунктах Львівської області

В ОДА обговорили питання щодо створення належних умов для розвитку медичної допомоги в сільських населених пунктах Львівської області

16.07.13 13:26 0 785
15 липня заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак і головний спеціаліст департаменту з розвитку сімейної медицини Борис Лемішко провели робочу зустріч з питань охорони здоров’я з членами депутатської комісії Львівської обласної ради, керівниками управлінь охорони здоров’я м. Львова, Дрогобича, Стрия, головними лікарями центральних районних лікарень і керівниками закладів первинної медичної допомоги області. Також у засіданні взяли участь представники МОЗ України і Донецької області.

Зазначимо, що забезпечення якості медичних послуг та поліпшення ефективності використання наявних ресурсів галузі, профілактика та раннє виявлення захворювань, особливо у жителів сільської місцевості – один із пріоритетів державної політики у сфері охорони здоров’я.

Під час зустрічі обговорено здобутки і проблемні питання створення належних умов для розвитку первинної медичної допомоги, зокрема, у сільських населених пунктах в ході реформування медичної сфери та залучення до їх вирішення органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, відповідно до Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» в Україні продовжується реформування системи медичного обслуговування населення.

Члени моніторингової групи МОЗ України детально поінформували учасників зустрічі про досвід реформування пілотних регіонів, особливості розмежування рівнів медичної допомоги.

Як зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Микичак така зустріч дає можливість фахівцям галузі обмінятися досвідом і важливою інформацією.

«Звичайно, ми на Львівщині маємо достатньо великий досвід реформування галузі, але не маємо права зупинятися на досягнутому. Держава і мешканці області чекають від нас відчутного покращення якості медичних послуг. Спільна щоденна праця з органами місцевого самоврядування, медичною громадськістю дасть нам змогу зробити кожен крок у напрямку реформування виваженим, зрозумілим і потрібним людям для яких ми працюємо», – підсумувала І. Микичак.

Довідка:

Цього року Львівщина відзначатиме 25 років впровадження сімейної медицини. У цьому напрямку львів’яни були першими в Україні. На Львівщині почав працювати перший в Україні сімейний лікар. На базі Львівського національного медичного університету була відкрита перша в Україні кафедра сімейної медицини.

В області функціонує 282 заклади загальної практики – сімейної медицини. Цьогоріч в області працює 787 атестованих лікарів загальної практики – сімейної медицини. У 2013 році медичну допомогу у сімейних лікарів мають змогу отримати майже 60% мешканців області (70% населення у сільській та 45% у міській місцевості).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Нарощення експорту до 27 ...

КОМЕНТАРІ