Рівненщина: прокуратура області контролює обмеження свободи громадян

Рівненщина: прокуратура області контролює обмеження свободи громадян

16.07.13 13:08 0 856
Одним з важливих напрямків роботи органів прокуратури є нагляд за додержанням законів з питань виконання судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Так, у поточному році на цьому напрямку прокуратурою області здійснено понад 300 перевірок з різних питань. У полі зору прокурорських перевірок перебували питання медико-санітарного та матеріально-побутового забезпечення, а також оплати праці засуджених тощо.

Загалом на адресу керівників виправних установ, кримінально-виправних інспекцій та територіальних органів внутрішніх справ внесено 169 актів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 176 посадових осіб, в тому числі працівників органів внутрішніх справ.

Крім того, прокурорами прийнято участь у розгляді судами близько 409 матеріалів про умовно-дострокове звільнення засуджених чи заміну невідбутої частини покарання більш м’яким.

У першому півріччі 2013 року перевірками на предмет додержання вимог законодавства було охоплено виправні колонії області (Катеринівська виправна колонія №46, Полоцька виправна колонія №76, Городищенська виправна колонія №96 та Городоцький виправний центр №131), відділення психіатричної лікарні із загальним наглядом, усі без винятку ізолятори тимчасового тримання та кімнати для доставлених чергових частин територіальних ОВС.

Питання нагляду за дотриманням законності у цій сфері перебуває на постійному контролі прокуратури Рівненської області.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ