Свободівці пікетуватимуть суд у справі Віктора Пилипишина

Свободівці пікетуватимуть суд у справі Віктора Пилипишина

16.07.13 12:54 0 1008
17 липня 2013 року активісти Всеукраїнського об'єднання «Свобода» пікетуватимуть засідання Голосіївського районного суду Києва у справі колишнього голови Шевченківської райдержадміністрації Віктора Пилипишина. В квітні 2011 року прокуратура об'єднала дві кримінальні справи за обвинуваченням Віктора Пилипишина в одне провадження, а у вересні 2011 року передала цю справу до Голосіївського суду. Свободівці вимагатимуть справедливого судочинства, незважаючи на можливі фінансові заохочення та владний тиск.

Екс-чиновника звинувачують у незаконній передачі у власність приватній структурі житлового 4-поверхового будинку площею 1500 кв. метрів по проспекту Перемоги. Приватна структура заволоділа будинком за 240 тис. гривень, тоді як мінімальна вартість цього об'єкту становить 10 млн. гривень. Друга кримінальна справа стосується ухвалення рішення про передачу у власність тій же приватній структурі будівлі вечірньої школи, також по проспекту Перемоги, нібито для знесення як аварійної споруди, за 270 тис гривень. Після того як 2010 року в будівлі цієї вечірньої школи зробили капітальний ремонт, встановили імпортну систему опалення реальна вартість цієї будівлі – близько 5 млн. гривень. Слід зазначити, що будівлю вечірньої школи не було включено в програму приватизації, оскільки відчужувати установи освіти заборонено законодавством.

Нагадаємо, що на попередньому судовому засіданні 30 квітня 2013 року старший прокурор відділу прокуратури Києва Сергій Здрак, який представляє державне обвинувачення, зачитав клопотання про необхідність перевірки результатів позапланової ревізії від 29 грудня 2012 року, яку зі своєї ініціятиви провела Шевченківська райдержадміністрація, і результати якої, в свій захист, Пилипишин залучив до справи. Сергій Здрак клопотав, щоби судову експертизу було проведено в «Київському науково-дослідницькому інституті судових експертиз». Пилипишин не заперечував проти проведення експертизи, але «у зв'язку з завантаженістю «Київського науково-дослідницького інституту судових експертиз» просив провести судову експертизу в Харкові. Суд задовольнив це клопотання.

Опісля Пилипишин просив суд змінити йому міру запобіжного заходу з підписки про невиїзд на звільнення під заставу. Суддя Микола Дідик клопотання підсудного задовольнив. На рахунок суду Пилипишин має внести 289 тис. гривень.

Довідка: 2012 року Віктор Пилипишин балотувався до Верховної Ради України у виборчому окрузі №223. За результатами підрахунку голосів, згідно з протоколами дільничних виборчих комісій, переміг свободівець Юрій Левченко, випередивши Пилипишина на 920 голосів. Проте Пилипишин подав до суду й змусив ОВК №223 провести повторний підрахунок голосів. Під час перерахунку виявилося, що 1361 бюлетень за Левченка був зіпсований і їх визнали недійсними.

У листопаді 2012 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом підробки виборчих документів та їх використання, що вплинуло на результати голосування виборців у рамках виборчого округу №223, за ознаками злочину передбачених статтею «Фальсифікація виборчих документів» Кримінального кодексу України.

Судове засідання розпочнеться о 15:30 за адресою: вулиця Полковника Потєхіна, 14-а.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПриватБанк збільшив ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ