Суд ухвалив рішення про спростування недостовірної інформації щодо імени доньки Ірини Фаріон

Суд ухвалив рішення про спростування недостовірної інформації щодо імени доньки Ірини Фаріон

16.07.13 13:40 0 1135
Рішенням Франківського районного суду Львова задоволено позов доньки народного депутата від ВО «Свобода» Ірини Фаріон: суд зобов’язує ЗАТ «Видавничий дім «Високий замок» спростувати недостовірну інформацію щодо буцімто подвійного імени Софії Семчишин, розміщену на сторінках цього видання. Про це 16 липня 2013 року повідомив представник інтересів Софії Семчишин у суді Назар Павлюк.

Нагадаємо, 25 лютого 2010 року у безкоштовному додатку для львів’ян до газети «Високий замок» – виданні «Леополіс» – на другій сторінці статті «Мовна інквізиція у дитячому садку» з’явилася недостовірна інформація: у цій публікації в критичній формі оцінено спілкування Ірини Фаріон із дітьми в садку та її позицію щодо вживання українських імен у зменшено-пестливій формі. Окрім цього, у зазначеному матеріялі містилась інформація про нібито подвійне ім’я доньки відомого мовознавця – Софія-Жанна, що не відповідає дійсності.

«Справа тягнулася досить довго, адже відповідач не з’являвся на судові засідання. Позов було подано до газети «Високий замок», а також до автора статті – Сюзанни Бобкової, оскільки, згідно з чинним законодавством, такі позови слід подавати до автора статті та до відповідного засобу масової інформації.

На думку суду, «розповсюджена недостовірна інформація викладена таким чином, що переконує читачів про недотримання Іриною Фаріон та її сім’єю публічно озвучених життєвих принципів» та є «неточною, спотвореною і не об’єктивною», – повідомив Назар Павлюк.

Суд вирішив зобов’язати «Видавничий дім «Високий замок» та автора матеріялу Сюзанну Бобкову спростувати недостовірну інформацію шляхом опублікування у найближчому номері газети «Високий замок» відповідного повідомлення та стягнути 223,60 гривень судового збору на користь Софії Семчишин.


Прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобод
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За обсягами ...
Наступна новина: У Львові в ДТП постраждало ...

КОМЕНТАРІ