Що зазначаємо у додатку 8 до податкової декларації з ПДВ, якщо відмовлено у видачі податкової накладної

Що зазначаємо у додатку 8 до податкової декларації з ПДВ, якщо відмовлено у видачі податкової накладної

16.07.13 17:31 0 1109
Податкова накладна видається платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, на вимогу покупця та є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.
У разі відмови продавця товарів/послуг надати податкову накладну або в разі порушення ним порядку її заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника, яка є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів.
Надходження такої заяви із скаргою є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки зазначеного продавця для з’ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов’язань з податку за такою операцією.
У графі 7 таблиці, в якій платник податку заявляє про відмову продавця товарів/послуг надати податкову накладну, додатку 8 до податкової декларації з податку на додану вартість зазначаються номер та дата документу, що засвідчує факт відмови, яким є лист, що засвідчує звернення покупця до постачальника з вимогою надати податкову накладну, та, за наявності, лист, що містить відмову постачальника її надати.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Проценти за позику ...

КОМЕНТАРІ