Понад дві третини прямих закордонних інвестицій в Україну надходять з Кіпру – ЄБА

Понад дві третини прямих закордонних інвестицій в Україну надходять з Кіпру – ЄБА

17.07.13 16:37 0 892
Понад дві третини прямих закордонних інвестицій, які вкладено в українську економіку в останні роки, надходять з Кіпру. Про це ідеться у дослідженнях експертів Європейської бізнес асоціації (ЄБА), які оцінили інвестиційні ризики України у 2013 році. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Якщо до кризи 2008-го року інвестиції з Кіпру становили максимум 20 відсотків від усіх прямих закордонних інвестицій, то нині вони перевищили дві третини інвестиційного обсягу. Тобто, значна частина прямих іноземних інвестицій – це просто повернення грошей, які виходять з України через трансферне ціноутворення і повертаються назад як прямі іноземні інвестиції», – повідомив журналістам президент ЄБА Томаш Фіала.

Тобто, значна частина прямих іноземних інвестицій – це просто повернення грошей, які виходять з України через трансферне ціноутворення і повертаються назад як прямі іноземні інвестиції, наголосив Фіала. Відтак, ці інвестиції не приносять в Україну сучасних технологій, необхідних для модернізації української економіки. Ці інвестиції, здебільшого, не скеровані на створення нових виробництв і нових робочих місць, зазначив він.

Дослідження інвестиційної і ділової привабливості України ЄБА провело за підтримки дослідницької компанії InMind у червні цього року за участі більш як 140 топ-менеджерів українських та європейських компаній-членів Асоціації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Укрзалізниця»: ...

КОМЕНТАРІ