В Івано-Франківській області верховна Рада прийняла закон про трансфертне ціноутворення

В Івано-Франківській області верховна Рада прийняла закон про трансфертне ціноутворення

17.07.13 17:55 0 1109
Закон передбачає податковий контроль за трансферним ціноутворенням і передбачає застосування заходів щодо встановлення відповідності цін в операціях між пов'язаними особами рівню ринкових цін.

Контроль за трансферним ціноутворенням здійснюватиметься при проведенні операцій, обсяг яких з кожним контрагентом становить більше 50 млн.грн. на рік: між пов'язаними особами; між особами, хоча б одне з яких зареєстровано на або території в якій ставка податку на прибуток (корпоративний податок) на 5 і більше процентних пунктів менше, ніж в Україні.

Для контролю за трансферним ціноутворенням будуть використовуватися 5 методів з подальшою пріоритетності їх застосування: порівняльної неконтрольованої ціни (аналогів продажу); ціни перепродажу; витрати плюс; чистого прибутку; розподілу прибутку.

Платникам податків до 1 травня року, наступного за звітним, необхідно буде подавати звіт про контрольовані операції. Для зручності бізнесу це можливо буде зробити й в електронному вигляді. Первинні документи надаються за запитом Міністерства доходів і зборів, під час перевірки.

В ході перевірки з трансфертного ціноутворення інші податкові питання перевірятися не будуть, а бізнесу наданий перехідний період по штрафах. Так, штрафні санкції у період з 1 вересня 2013 року по 1 вересня 2014 року застосовуватимуться символічно, у розмірі 1 гривні. Разом з тим збережений 5% штраф за неподання звітності.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За рахунок погашення ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ