Львівщина: про актуальне – за «круглим столом»

Львівщина: про актуальне – за «круглим столом»

17.07.13 15:33 0 894
В ДПІ у Галицькому районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області була проведена зустріч за «круглим столом» на тему: «Від фіскальної до сервісної служби, електронні сервіси Міністерства доходів та зборів України, електронна звітність, запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» за участі начальника податкової інспекції Ігоря Лазорка та представників малого і середнього бізнесу.

«Орієнтація на покращення сервісного обслуговування, яке полягає в мінімізації документообігу, спрощенні процедур реєстрації та звітування, запровадженні електронних технологій, які дозволяють надавати послуги платникам дистанційно, а також зменшення фіскального тиску шляхом скорочення податкових перевірок – залишаються пріоритетами в нашій роботі», – зазначив начальник ДПІ.

Більшість платників вже оцінили переваги електронної звітності та інших податкових сервісів: «Реєстр платників ПДВ», «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», «База знань», «Акредитований центр сертифікації ключів», «Пульс», «Адреси масової реєстрації платників податків», «Перевірка свідоцтва платника єдиного податку».

І.Лазорко проінформував, що платники податків, які отримали ключі електронного цифрового підпису, можуть відправляти звітність в електронному вигляді до органів Міндоходів, статистики, пенсійного фонду.

Усі бажаючі отримати безкоштовні ключі електронного цифрового підпису можуть це зробити у секторі реєстрації користувачів при Акредитованому Центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (АЦСК ІДД) Міндоходів, який розташований у приміщенні Центру обслуговування платників податків м.Львова за адресою: 79003, м.Львів, вул.Стрийська, буд.35 каб.136, тел.: (032) 297-39-85, (032) 297-39-89. Перелік документів, необхідних для отримання посиленого сертифікату ключа, та всю інформацію щодо діяльності АЦСК розміщено на офіційному сайті Акредитованого Центру сертифікації ключів www.cskidd.gov.ua. Окрім того, для уникнення черг, ведеться попередній запис платників на зручний для них час.

Очільник інспекції проінформував, що Верховна Рада України ухвалила у другому читанні Закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості. Відповідно до Закону податок на нерухомість сплачуватиметься фізичними особами у 2014 році за поточний 2013 рік.

Законом також переглянуто розміри житлової нерухомості, на яку застосовуватимуться пільги.

Так, пільга застосовуватиметься для власників:

- квартир, сумарна житлова площа яких не перевищує 120 м. кв.;

- будинків, сумарна житлова площа яких не перевищує 250 м. кв.;

- квартир та будинків – 370 м. кв.

Ставки податку будуть диференційовані.

Для власників:

- квартир – не більше 1 відсотка мінімальної заробітної плати (м.з.п), житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, 2,7% у разі перевищення;

- будинків – не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, 2,7% у разі перевищення;

- квартир та будинків не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 740 кв. метрів, 2,7% у разі перевищення;

Враховуючи нові правила оподаткування житла, громадяни, які вже сплатили податок, можуть повернути сплачені кошти після набрання чинності цього Закону. Для цього їм потрібно звернутися із заявою до податкової інспекції (територіальних органів Міндоходів).

Разом з цим, сплачені кошти в поточному році можуть бути зараховані для сплати податку у 2014 році.

Платникам податків немає підстав для хвилювання. Відповідно до Податкового кодексу для подання заяви щодо повернення надміру сплачених коштів у них є три роки.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 363 млн. грн. податку ...
Наступна новина: Сплачений податок на ...

КОМЕНТАРІ