В Закарпатській області угорці Виноградівщини святкували "Турул", а міліціонери пильнували за порядком

В Закарпатській області угорці Виноградівщини святкували "Турул", а міліціонери пильнували за порядком

17.07.13 16:58 0 922
У минулі вихідні відбулося традиційне угорське свято «Турул» в смт. Вилок Виноградівського району біля пам’ятника полеглим героям-куруцам та фольклорний фестиваль «Куруц-Фест» у селі Пийтерфолво.

Куруци – це народні повстанці часу національно-визвольної війни угорського народу на чолі з трансільванським князем Ференцем ІІ Ракоці. Тривала вона, в тому числі й на території Закарпаття, з 1703 по 1711 роки. Тоді народ масово піднявся проти панування австрійської династії Габсбургів. Ту́рул — назва містичного птаха, який мав провести угорський народ до місця сучасної Угорщини. Хоча він не є офіційним гербом держави, турул є важливим національним символом угорців.

- Це щорічне свято викликає на Виноградівщині неабиякий інтерес у сотень людей - молодих і не дуже, які збираються сюди не тільки з усіх куточків району і області, а навіть із вельми віддалених від пам’ятника населених пунктів, - зазначив керівник виноградівської міліції Янош Дорчинець. - Міліція покликана належно забезпечити охорону громадського порядку під час проведення подібних заходів, і з цим завданням ми впорались. Задля забезпечення безпеки жителів Виноградівського району та гостей, а також з метою недопущення вчинення правопорушень під час святкування, працівники виноградівської міліції несли службу з охорони громадського порядку. Разом з тим співробітники ДАІ забезпечували безпеку руху пішоходів і транспортних засобів. Загалом було задіяно близько 20-ти відсотків особового складу райвідділу.

В ході фестивалю не зареєстровано жодних, навіть дрібних інцидентів. Спокійно, чітко і злагоджено пройшли як церемонія урочистого відкриття свята за участю його почесних гостей, так і саме святкування. І після відбуття поважних керівників, представників регіональної політичної і ділової еліти працівники міліції аж ніяк не могли вважати свою місію повністю виконаною, бо мусили продовжувати контролювати ситуацію, підтримувати громадський порядок, не допускати виникнення серйозних конфліктів.

Оксана Кобзаренко

Виноградівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ