Закарпаття: звернення працівників Іршавського районного відділу міліції до працівників торгівлі!

Закарпаття: звернення працівників Іршавського районного відділу міліції до працівників торгівлі!

17.07.13 15:48 0 909
На теперішній час значної актуальності набула проблема пияцтва та тютюнокуріння серед дітей. Майже кожний десятий підліток, який скоїв злочин, знаходився в стані алкогольного сп′яніння.

Під час літніх канікул чимало маленьких громадян залишаються без догляду з боку дорослих. Частина перебуває у таборах відпочинку, інші знаходяться під опікою стареньких бабусь та дідусів.

Працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей Іршавського районного відділу міліції звертаються із проханням до працівників торгівлі неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати тютюнові вироби, алкогольні та слабоалкогольні напої дітям. Адже кожен із нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям задумайтесь, що хтось може запропонувати закурити чи випити й Вашій дитині. І ніхто не може сказати, що після цього може статися…

До речі, з лютого 2010 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до статті 156, якою передбачено заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років.

Порушення працівником торгівлі або громадського харчування правил торгівлі тютюновими виробами, алкогольними або слабоалкогольними напоями – тягне за собою накладання штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Віта ГОРЗОВ

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Фернандо ушкодження ...

КОМЕНТАРІ