Укладено угоду між Чернівецькою міською радою та Італійською асоціацією економічного розвитку

Укладено угоду між Чернівецькою міською радою та Італійською асоціацією економічного розвитку

17.07.13 07:06 0 862
16 липня, у міській раді відбулася офіційна зустріч секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина з віце-президентом Італійської асоціації економічного розвитку (Aisvec) Алесіо Монтанаріні. Під час неї було підписано договір про наміри співпраці у важливих сферах життєдіяльності міста.

Згідно укладеної угоди, Італійська асоціація економічного розвитку зацікавлена у підтримці великих інфраструктурних проектів у місті (зокрема розвитку чернівецького аеропорту, залучення інноваційних технологій у сфері енергозбереження), розвитку медичної галузі та залучення іноземних інвестицій.

«Ми розпочинаємо обмін досвідом між Чернівцями та італійськими компаніями і установами, – каже Віталій Михайлішин. – Причому йдеться не лише про бізнес-кооперацію між підприємцями чи інвестиційну співпрацю, а й про культурні обміни. Ця угода надасть можливість залучення коштів європейських фондів та банків, які передбачають відповідні фінансування проектів органів місцевого самоврядування та приватних ініціатив у регіоні. Позаяк Чернівці ментально є європейським містом, то наближення до системи європейських цінностей є одним із наших першочергових завдань».

Aisvec підтримує міцні відносини з більш ніж 2000 малих-середніх італійських муніципалітетів. Завдяки своїй лідируючій позиції у межах Європейського Союзу, Асоціація Aisvec готова брати активну участь у розвитку економіки Чернівців, сприяти створенню додаткових робочих місць, науково-технологічних центрів, співпраці між освітніми та культурними закладами завдяки залученню інвестиціям з Європейського Союзу.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ