До кінця тижня в Україну повернеться спека

До кінця тижня в Україну повернеться спека

17.07.13 07:45 0 991
Протягом 15-21 липня температура повітря по всій території України знову підвищиться до максимальних значень. Про це під час брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«Температура протягом тижня підніметься на 1-2 градуси й до кінця тижня буде становити приблизно +27...+32 градуси, а в південних і східних регіонах - до +34 градусів. У зв’язку з цим необхідно якомога більше уваги приділити пожежній безпеці. Уже зараз пожежна небезпека у південних та східних областях досягла найвищого – п’ятого – класу. На заході вона коливається у межах першого-другого класу. Завдяки дощам, які щойно пройшли територією України, у Черкаській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій та Кіровоградській областях ситуація трохи покращилася. Але через підвищення температури і відсутність опадів загроза тут виникне знову і буде достатньо високою», - сказав Микола Кульбіда.

За його словами, протягом поточного тижня на заході й півночі країни очікуються щоденні помірні дощі. Водночас до 22 липня опади будуть відсутні у південних, центральних і східних регіонах, зокрема у Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Також Микола Кульбіда зазначив, що в Києві практично весь тиждень у другій половині дня будуть іти короткочасні дощі й максимальна температура буде сягати +29 градусів.

У свою чергу заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Микола Чечоткін наголосив на тому, що, не дивлячись на високий клас пожежної небезпеки, станом на кількість лісових пожеж в Україні зменшилася вдвічі. Так, у цьому році виникло 522 випадки проти 1062 за аналогічний період 2012 року.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Туреччина: десятки ...
Наступна новина: У Львові команда Садового ...

КОМЕНТАРІ