Бізнес-актив Хмельниччини підвищив сплату податку на прибуток підприємств на 14 мільйонів гривень

Бізнес-актив Хмельниччини підвищив сплату податку на прибуток підприємств на 14 мільйонів гривень

17.07.13 07:13 0 1091
У першій половині 2013 року до державного бюджету надійшло понад 154 мільйони гривень з податку на прибуток підприємств, проти 140 мільйонів у січні-червні минулого року.

Третину надходжень з цього фундаментального для казни податку спрямували підприємства-виробники цементу, мінеральної води, трансформаторів, солоду, вимірювального й навігаційного обладнання, будівельних матеріалів та розподілення електроенергії Поділля.

«Зростання надходжень до державної скарбниці стало перш за все можливим завдяки новаціям у законодавстві, а саме: запровадженню авансової сплати податку на прибуток великим бізнесом. До того ж збільшенню бази оподаткування цьогоріч сприяло й зменшення ставки податку до 19 відсотків. А це у свою чергу позитивний сигнал і для інвесторів», – відзначає начальник управління оподаткування окремих об’єктів і операцій регіонального представництва Міндоходів Василь Шкарпета.

Нагадаємо, представники підприємницької спільноти з доходом не менше 10 мільйонів гривень на рік наразі знаходяться у авангарді виконання зобов’язань перед бюджетом, адже сплачують авансові внески з податку на прибуток у розмірі 1/12 частини власних нарахувань у минулому році.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Луцьку відзначать 69-у ...

КОМЕНТАРІ