Івано-Франківщина: вікняни відзначили своїх 570 років «Покутською вільхою»

Івано-Франківщина: вікняни відзначили своїх 570 років «Покутською вільхою»

17.07.13 07:31 0 802
Наприкінці минулого тижня мешканці Вікнян Тлумацького району урочисто відзначили 570-ту річницю з часу першої письмової згадки про село.

На мапі Прикарпаття Вікняни вирізняються пам’яткою XVIIIст. дерев’яним костелом та столітньою церквою Різдва Пресвятої Богородиці.

У День села тут освятили капличку, поблизу джерела. І за участю кращих аматорських колективів району (сіл Вікняни, Нижнів, Грушка, Братишів, Бортники, Олеша, Гостів, Підвербці, Попелів) відбувся п’ятий районний фестиваль «Покутська вільха».

«У вашому прекрасному селі дванадцять років жила великий педагог і дитяча письменниця Марійка Підгірянка‚ - зазначав‚ вітаючи вікнянців з Днем села заступник начальника управління культури національностей та релігій облдержадміністрації Василь Тимків. - Відрадно, що ви бережете пам’ять, шануєте, примножуєте покутські традиції і так гарно, дружно, усією громадою, впорядковуєте своє село».

На честь свята найактивнішим мешканцям Вікнян, які посприяли облаштуванню і соціально-економічному розвитку села, вручили подяки та подарунки від районної влади.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі влада і ...

КОМЕНТАРІ