Прикарпатські інспектори ДАІ подбають про безпеку у громадському транспорті

Прикарпатські інспектори ДАІ подбають про безпеку у громадському транспорті

17.07.13 07:04 0 787
Після нещодавніх аварій на Волині та Запоріжжі, в Івано-Франківському обласному управлінні ДАІ скликали перевізників на спільну інформативну зустріч. Місцеві ДАІвці зазначили, що тепер ще суворіше контролюватимуть технічний стан пасажирських транспортних засобів.

У їх власників теж вимагають уважнішого ставлення до своїх працівників, адже за цей рік на Прикарпатті уже трапилося 8 ДТП за участю перевізників, 2 з їхньої провини. Окрім цього охоронці порядку на автошляхах зафіксували 7 фактів керування громадським транспортом у стані алкогольного сп’яніння.

- Найбільш кричущий зафіксований факт, - каже начальник УДАІ УМВС в Івано-Франківській області Ярослав Ковальчук,- коли водій одного із пасажирських транспортних засобів два дні підряд виходив на рейс напідпитку.

З початку року правоохоронці уже направили 13 подань на анулювання ліцензій автоперевізників, з них 9 уже анульовано. В обласній Державтоінспекції розповіли, що особливу увагу інспектори звертатимуть на наявність у автобусах тахографів, адже у цих чорних скриньках, які є обов’язковими на маршрутах у понад 50 км, документується швидкість транспортного засобу і те, скільки часу водій пробув за кермом. Також каратимуть штрафами за відсутність тахограм – своєрідних листків контролю.

Ігор Король заступник начальника Укртрансінспекції області зазначив: «У зв’язку з тим, що тахограми та роздруківки даних тахографа є носіями інформації про дотримання водіями режиму праці та відпочинку, їх відсутність під час державного контролю підтверджує порушення цього режиму водіями колісних транспортних засобів. У разі невиконання перевізником вищезазначених вимог та ненадання тахограм, адміністративно-господарські штрафи накладаються за кожне правопорушення окремо. Так, за кожен робочий день перевізника чекає штрафна санкція у розмірі 340 гривень».

Нагадаємо, що з 1-го січня вступить у силу заборона на використання на пасажирських маршрутах переобладнаних вантажних транспортних засобів, відтак інспектори радять підприємцям завчасно оновити свій автобусний парк.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Укладено угоду між ...

КОМЕНТАРІ