В Житомирській області обласна влада просить перевізників відповідально ставитися до своєї роботи

В Житомирській області обласна влада просить перевізників відповідально ставитися до своєї роботи

17.07.13 07:01 0 1094
Про це директор департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Василь Сухораба наголосив 16 липня на спільній координаційній нараді з питання безпеки руху під час регулярних і нерегулярних перевезень пасажирів на автомобільному транспорті та у зв’язку з аварією у Волинській області 11 липня 2013 року.

«Людина, її життя та здоров’я, відповідно до Конституції України, визнані найвищою соціальною цінністю в нашій державі. Однак порівняно з країнами Європи стан безпеки дорожнього руху в Україні, в тому числі і в нашій області, можна охарактеризувати як незадовільний через високий рівень смертності та дорожнього травматизму», – зазначив у своєму вступному слові директор профільного департаменту.

За словами Василя Сухораби, дві масштабні аварії, які трапилися напередодні, мають змусити учасників дорожнього руху ставитися більш відповідально до своїх дій на дорозі. «Трагічна аварія у Волинській області за участю двох автобусів, у результаті якої 8 осіб загинуло та 36 отримали тілесні пошкодження різної форми тяжкості, та ДПТ, яке сталося 13 липня у Московській області Російської Федерації, де автомобіль КамАЗ завантажений щебенем виїхав із другорядної дороги і протаранив рейсовий автобус, який від’їхав із зупинки. Внаслідок зіткнення 18 осіб загинуло, 46 травмовано. Один із загиблих – житель смт Черняхів Житомирської області. Причини обох аварій – недотримання учасникам правил дорожнього руху, які є надзвичайно важливими. Тому ми, представники обласної влади, просимо перевізників відповідально ставитися до своєї роботи», – наголосив директор департаменту.

Також у нараді брали участь представники контролюючих органів області, котрі відповідають за безпеку руху на дорогах, органів виконавчої влади, громадських організацій та автоперевізники.

Основні питання, котрі обговорювалися на нараді, стосувалися стану аварійності в області протягом ІІ кварталу 2013 року та основних заходів, які вживаються з метою недопущення дорожньо-транспортних пригод, а також стану аварійності на ліцензованому транспорті, проведення габаритно-вагового контролю та впливу дотримання режимів праці на стан аварійності.

«Станом на 1 липня 2013 року на автодорогах і вулицях Житомирської області скоїно 262 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 67 осіб загинуло та 302 особи отримало тілесні ушкодження, – розповідає Василь Сухораба. – Порівняно з аналогічним періодом минулого року, кількість ДТП зменшилося на 1,5%. Також знизилася кількість загиблих у ДТП на 30,9%, але відсоток постраждалих у аваріях, на жаль, збільшився на 16,2%».

На виконання законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху на влада області здійснює цілеспрямовану роботу з унеможливлення аварій. Під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Рижука Житомирщина використала свій шанс покращити дорожнє господарство області. Протягом 2008–2013 рр. у Житомирській області проведено капітальний ремонт доріг Київ–Чоп та Коваль–Яготин, побудовано дві транспортні розв’язки та в’їзди до міст Житомира і Новоград-Волинського, на що було освоєно 162 млн грн.

До того ж, цьогоріч на утримання державних доріг спрямовано 250 мнл грн та 235 мнл грн – на капітальний ремонт дороги Житомир–Бердичів. Роботи уже розпочалися та будуть завершенні і поточному році.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міліція затримала водія, ...

КОМЕНТАРІ