За фактом нанесення тілесних ушкоджень міліціонеру відкрите кримінальне провадження

За фактом нанесення тілесних ушкоджень міліціонеру відкрите кримінальне провадження

17.07.13 12:04 0 929
Нетверезий мешканець Херсонщини намагався умовити міліціонера-водія відвезти його на службовому автомобілі у приватних справах, а після відмови почав хапати за формений одяг, а пізніше наніс кілька ударів. Зловмисникові може загрожувати позбавлення волі на строк до 3 років.

Вночі до чергової частини Комсомольського райвідділу міліції УМВС України в Херсонській області надійшло повідомлення про те, що місцевому жителю нанесли тілесні ушкодження. Щоб опитати потерпілого, за місцем його мешкання була направлена слідчо-оперативна група.

Поки слідчий та оперуповноважений перебували у квартирі потерпілого та опитували його, у службовому автомобілі залишався водій обслуговуючого персоналу і охорони Комсомольського райвідділу Херсонського міськуправління, старший сержант міліції.

У цей час по вулиці проходив нетверезий чоловік. Він підійшов до службового автомобілю і запропонував міліціонеру поїхати до найближчого магазину, щоб купити йому пива. Старший сержант міліції коректно пояснив нетверезому громадянину, що знаходиться при виконанні службових обов’язків, а використовувати службовий автомобіль у приватних справах категорично забороняється.

Відповідь обурила чоловіка і він став висловлюватись нецензурною лайкою на адресу правоохоронця, хапати його за формений одяг. Старший сержант вийшов з автомобіля та попросив громадянина припинити свої протиправні дії і йти додому. Нетверезий чоловік відреагував на це лайкою та зненацька наніс правоохоронцю удари по голові. У свою чергу, працівник міліції застосував до чоловіка прийоми рукопашного бою. В той час з під’їзду вийшли члени слідчо-оперативно групи та затримали невідомого.

І міліціонера, і його кривдника доставили до лікарні. У старшого сержанта діагностували параорбітальну гематому та забійну рублену рану брови. У правопорушника діагностували ознаки алкогольного сп’яніння. У райвідділі міліції чоловік відмовився пояснювати причини своєї поведінки.

Слідчим слідчого відділення Комсомольського РВ Херсонського міськуправління УМВС розпочато досудове розслідування за ч.1 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику може загрожувати позбавлення волі на строк до 3 років.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Івано-Франківську ...
Наступна новина: "Курітіба" може викупити ...

КОМЕНТАРІ