За відмову дати грошей на випивку сусід поплатився життям

За відмову дати грошей на випивку сусід поплатився життям

17.07.13 15:04 0 764
Одеські правоохоронці за добу розкрили зухвале вбивство пенсіонера.

14 липня до міліції звернулися громадяни з повідомленням про те, що в квартирі житлового будинку в Одесі виявлено тіло 67-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті. Співробітники міліції, які оперативно прибули на місце події, встановили: убито господаря квартири.

Напередодні родичі намагалися зателефонувати чоловікові, проте він на зв'язок не виходив. Стурбовані мовчанням рідні вирішили навідатися до нього. Коли ж відчинили квартиру, побачили вже бездиханне тіло. Судмедексперти встановили, що смерть потерпілого настала внаслідок колото-різаних ножових поранень.

Співробітники міліції негайно приступили до роботи. «На розкриття злочину, - розповідає начальник Хмельницького відділу міліції Одеси Олександр Докійчук, - було зорієнтовано максимальну кількість особового складу. Протягом доби дільничні інспектори міліції з оперативниками обійшли близько семисот адрес, відпрацювали прилеглі магазини, бари, а також осіб, раніше судимих за подібні злочини. І як наслідок - в результаті копіткої праці було отримано інформацію про можливу причетність до вбивства сусіда потерпілого».

Підтвердженням цьому стали і результати проведеного санкціонованого обшуку в квартирі у 40-річного підозрюваного, де були виявлені і вилучені неспростовні докази. Мобільний телефон, золотий перстень, ланцюжок - все це належало вбитому сусідові.

Відмовчуватися було безглуздо. Чоловік розповів, що він зловживає спиртними напоями, а це не подобалося сусідові, внаслідок чого на цьому ґрунті у них виникали часті конфлікти.

У суботу «любитель зеленого змія» зайшов до сусіда, аби позичити грошей на випивку, однак той відмовив. Зав'язалася словесна перепалка, в ході якої випивака кухонним ножем завдав смертельні поранення господарю квартири. Знявши з себе забруднений кров'ю одяг, він переодягнувся в чисті речі вбитого сусіда і з прихопленими з місця злочину речами пішов до себе додому, завбачливо зачинивши двері квартири на ключ, про місце знаходження якого знав раніше. Вже в себе вдома, вживши спиртного зі старих запасів, ліг відпочивати та проспав до візиту до нього правоохоронців.

Наразі відносно зловмисника розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На XII Європейському ...
Наступна новина: В Мексиці арештували ...

КОМЕНТАРІ