Гурт Pussy Riot випустив нове відео

Гурт Pussy Riot випустив нове відео

17.07.13 16:05 0 865
Російський феміністський панк-гурт Pussy Riot випустив новий відеокліп, під назвою «Як у червоній в’язниці». У цьому відео-ролику неспіймані учасниці гурту викривають залежність Росії від експорту нафти, порівнюють російський політичний режим з іранським і нагадують про ув'язнення своїх соратниць. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як розповіла кореспонденту Радіо Свобода учасниця Pussy Riot на прізвисько Грілка, мета процесу і тюремного ув’язнення Надії Толоконникової і Марії Альохіної полягала в тому, щоб зупинити діяльність цілого панк-гурту. Саме тому дівчатам, які залишаються на волі, важливо було продовжити виступи, щоб довести перемогу Pussy Riot над державою.

«Ми дісталися до самої суті того, чому наші друзі у (в’язничних) камерах, а Путін з друзями – ні. Під час виступів з піснею «Як у червоній в’язниці» ми вперше вирвалися за межі Москви і влаштували всеросійський тур із захопленнями нафтових об’єктів країни. Минулого року нафтогазові доходи бюджету склали 7 трильйонів рублів, але бачить ці 7 трильйонів один лише Путін і декілька його друзів. Тому ми вирішили розібратися з видобутком нафти самостійно і заспівати нафтогазовим робітникам нашу нову пісню про червону в’язницю», – йдеться в поясненні до кліпу Pussy Riot.

Зйомки проходили в Москві, Казані і Мордовії. Новий кліп сповнений видовищних моментів: портрети глави «Роснафти» Ігоря Сечина і голови Слідчого комітету Олександра Бастрикіна крутяться на так званих нафтових гойдалках. Портрет Сечина поливають нафтою.

Зараз у гурті Pussy Riot близько 15 учасниць: професійні музиканти, відеооператори, художники.

У своєму блозі активістки Pussy Riot повідомляють, що Надія Толоконникова брала участь у написанні тексту пісні, перебуваючи у в’язниці.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ