У Волинській області організована злочинна група, яка допомагала підприємцям ухилятись від податків, постане перед судом

У Волинській області організована злочинна група, яка допомагала підприємцям ухилятись від податків, постане перед судом

17.07.13 12:04 0 942
Прокуратурою області затверджено обвинувальний акт та направлено до суду для розгляду по суті кримінальне провадження щодо організованої групи осіб, які упродовж 2010-2012 років здійснювали спільну злочинну діяльність у сфері господарських правовідносин.

Досудовим розслідуванням, проведеним слідчим управлінням УМВС України у Волинській області, встановлено, що ці особи організували у місті Луцьку «конвертаційний центр» задля сприяння суб’єктам господарювання в ухиленні від сплати податків.

Зловмисники створювали фіктивні підприємства, виготовляли та використовували підроблені документи про нібито надані послуги чи поставлені товари, створюючи зовнішні ознаки законності безтоварних господарських операцій задля можливості конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Встановлено, що за відсутності будь-якої господарської діяльності через рахунки таких псевдо-підприємств упродовж 2010-2012 років проведено фіктивні перерахування коштів на загальну суму 58 млн. грн. Усі ці кошти під виглядом видачі для господарської діяльності або з призначенням «позика» зняті готівкою та повернуті підприємствам-«замовникам» послуг. Собі організатори конвертаційного центру лишали «комісійні» платежі у розмірі від 8 до 12 відсотків від суми.

По виділених матеріалах щодо трьох суб’єктів господарювання, які користувалися послугами конвертаційного центру, слідчими податкової міліції проведено досудове розслідування, доведено факти ухилення службовими особами цих підприємств від сплати податків. Кримінальні провадження направлені до суду.

Крім цього, в період листопада-грудня 2010 року, в м. Луцьку, члени організованої групи, у змові з головою правління ВАТ «Волиньрибгосп» використовуючи для прикриття незаконної діяльності фіктивне підприємство, шляхом службового підроблення офіційних документів, вчинили розкрадання бюджетних коштів та суму 420 тис.грн, виділених Державним комітетом рибного господарства за державною програмою «Селекція у рибному господарстві».

Членам організованої злочинної групи обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та особистого зобов'язання. Один із членів угрупування – у розшуку.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Івано-Франківську ...
Наступна новина: "Курітіба" може викупити ...

КОМЕНТАРІ