В Закарпатській області мукачівські оперативники вилучили стебла коноплі, амфетамін та набої

В Закарпатській області мукачівські оперативники вилучили стебла коноплі, амфетамін та набої

17.07.13 12:18 0 994
Скільки міліція не попереджає громадян, що вирощувати коноплі і велику кількість маку – це незаконна справа, за яку передбачена кримінальна відповідальність, однак окремі краяни продовжують ігнорувати закон і влаштовують на своїх городах і присадибних ділянках справжні «наркоплантації».

Так, в ході проведення операції «Мак» до сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків надійшла оперативна інформація про те, що мешканець Мукачева на власній присадибній ділянці займається вирощуванням конопель. Перевіривши інформацію, оперативники Василь Химинець та Василь Машіка, дійсно, на присадибній ділянці серед кущів картоплі виявили 27 стебел коноплі. Як з'ясувалося, господарем міні-плантації виявився безробітний місцевий житель, який разом з дружиною виховує двох малолітніх дітей. За його словами, кущі він висадив не з метою торгівлі, а виключно для власного вживання. Хоча, судячи з кількості врожаю, його з лихвою вистачило б і для торгівельної діяльності.

Цей 42-літній чоловік близько 5-ти місяців тому вже потрапляв у поле зору міліції, притягувався до кримінальної відповідальності за збут наркотичних речовин та крадіжки.

Цього разу під час санкціонованого обшуку, окрім стебел коноплі, мукачівськими оперативниками в прибудові, де мешкала родина, було вилучено поліетиленовий пакет з порошкоподібною речовиною білого кольору, схожою на амфетамін, вагою близько 8 грамів. Також на столі лежав одноразовий шприц ємністю 10 мл. із залишками такої ж білої порошкоподібної речовини. Ще у цій прибудові правоохоронці виявили 8 набоїв до гладкоствольної рушниці.

За даним фактом слідчими Мукачівського міського відділу відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст.307 (Незаконне зберігання наркотичних засобів), ч.2 ст. 309 та за ст.310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Заходи запобіжного впливу за вказаними фактами щодо підозрюваного визначить суд.

Вилучені наркотичні рослини, білу порошкоподібну речовину та набої направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру при УМВС. Тривають досудові перевірки.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Львівщині виявили ...

КОМЕНТАРІ