Українські аграрії намолотили близько 20 мільйонів тонн ранніх зернових

Українські аграрії намолотили близько 20 мільйонів тонн ранніх зернових

17.07.13 12:03 0 1012
Триває активний збір ранніх зернових та зернобобових культур. Невтомні працівники сільськогосподарської галузі Хмельниччини, які нещодавно приступили до збору, наразі опрацювали 8% посівних площ - 26,4 тисяч гектарів. При цьому валовий збір урожаю уже складає 103 тисячі тонн.

Вітчизняні ж аграрії у межах держави вже зібрали близько 20 мільйонів тонн ранніх зернових і зернобобових. Загалом цього року в Україні буде намолочено рекордний обсяг ранніх зернових – 31-32 мільйона тонн. Таких результатів сільгоспвиробники досягнуть, у тому числі, і завдяки використанню високоякісного насіння. Про це під час робочої поїздки до Полтавської області повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«На аграрії зібрали близько 70% ранніх зернових і зернобобових культур. Тобто вже намолочено близько 20 мільйонів тонн. Загалом же планується зібрати близько 31-32 мільйонів тонн ранніх зернових культур, що стане рекордним обсягом за роки незалежності», − повідомив Микола Присяжнюк.

Міністр також зазначив, що такий високий урожай буде зібрано завдяки використанню високопродуктивного насіння.

«Аграрії вже розуміють, що технології та насіння − це основні складові високого врожаю. Тенденція до збільшення використання насіння елітних і суперелітних сортів зростає. А на українському ринку широко представлені міжнародні насіннєві компанії, які пропонують аграріям високоякісне та адаптоване насіння», − підсумував очільник відомства.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За фактом нанесення ...

КОМЕНТАРІ