У Львівській області зустріч начальника податкової інспекції з представниками бізнесу

У Львівській області зустріч начальника податкової інспекції з представниками бізнесу

17.07.13 13:02 0 885
15 липня 2013 року в ДПІ у Шевченківському районі м.Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області відбулась зустріч начальника інспекції Ігоря Бобровського з платниками податків району.

Під час спілкування увага присутніх була приділена розгляду питання виплати заробітної плати. Керівник податкової інспекції зазначив, що діяльність органів Міндоходів спрямована не лише на те, щоб вести фінансовий контроль, а також на захист інтересів громадян у дотриманні роботодавцями норм трудового законодавства.

Працівники податкової інспекції Шевченківського району м.Львова не залишають поза увагою проблеми, які створюють передумови для мінімізації заробітної плати та скорочення надходжень до бюджету податку на доходи фізичних осіб.

Так, протягом січня-червня 2013р. проведено індивідуально-роз’яснювальну роботу з посадовими особами 229 підприємств та фізичними особами-підприємцями, за результатами якої додаткові надходження до бюджету склали 149,6 тис. гривень.

Під час проведених співбесід керівників підприємств попереджено про відповідальність за порушення законодавства про оплату праці та обговорено питання щодо підвищення рівня зарплати, недопущення її виплати «в конвертах» та зменшення відрахувань до бюджету.

Ігор Богданович наголосив, що офіційне працевлаштування та легальна заробітна плата збільшать соціальні гарантії та дадуть змогу скористатись своїм трудовим правом.

Зауважив, що для створення максимально сприятливих умов ще у минулому році було відкрито Центр обслуговування платників податків. У цьому сервісному центрі платники податків отримують повний комплекс інформаційно-консультаційних та адміністративних послуг: взяття на облік, подання звітності, отримання довідок, програмного забезпечення для звітування в електронному вигляді тощо.

Також повідомив про електронні сервіси Міністерства доходів і зборів України: «Пульс», Акредитований центр сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту Міністерства доходів і зборів України, «База знань», «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», «Дані про платників ПДВ», «Реєстр платників ПДВ», «Анульовані свідоцтва платників ПДВ», «Адреси масової реєстрації платників податків», «Перевірка свідоцтва платника єдиного податку», «Митна статистика», «Електронна митниця» та ін.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ