За недотримання законодавства про адміністративні правопорушення покарано 227 посадовців Рівненщини

За недотримання законодавства про адміністративні правопорушення покарано 227 посадовців Рівненщини

17.07.13 13:04 0 1060
Органами прокуратури області упродовж І півріччя 2013 року проведено низку перевірок додержання законодавства про адміністративні правопорушення правоохоронними та контролюючими органами області, які в межах повноважень застосовують заходи адміністративного впливу.

Зокрема, це органи внутрішніх справ, Державтоінспекції, Держтехногенбезпеки, ветеринарної медицини, Головного управління Міндоходів у Рівненській області, підприємства лісового господарства, державної виконавчої служби та інші.

За результатами цих перевірок зареєстровано 3 кримінальних провадження, одне з яких направлено до суду. Також внесено 174 подання, за результатами розгляду яких скасовано 27 незаконних рішень органів, уповноважених накладати адміністративні стягнення. До відповідальності притягнуто 227 посадовців, у тому числі 126 – органів державного контролю. За прокурорського реагування стягнуто до бюджету 13 тис. грн.

Так, прокуратурою Сарненського району направлено до суду кримінальне провадження за фактом підроблення протоколів про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.178 КУпАП помічником дільничного інспектора Сарненського РВ УМВС України в області.

Ефективно реагувала прокуратура на порушення працівниками органів внутрішніх справ законодавства при доставленні та затриманні громадян. З цих питань міськрайпрокурорами внесено 15 документів реагування, за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто 27 працівників.

Старший прокурор прокуратури області

з питань захисту прав громадян та

інтересів держави при застосуванні законів

про адміністративні правопорушення

Олена Єфіменко
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ