Про податкові пільги необхідно прозвітувати

Про податкові пільги необхідно прозвітувати

17.07.13 16:04 0 978
На сьогоднішній день чимало чернівецьких підприємств мають право на податкові пільги, які надаються відповідно до Податкового кодексу України.

Так, за підсумками І кварталу цього року пільгою по податку на прибуток підприємств скористалось 169, по податку на додану вартість 185, а по земельному податку 157 підприємств. Загальна сума, яку зекономили на сплаті до Зведеного бюджету пільговики склала 54,4 млн. грн., що на 1,5 млн. грн. менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Разом з тим, суб'єкти господарювання, які не сплачують податків та зборів, у зв'язку з отриманням податкових пільг, ведуть окремий облік сум таких пільг та складають звіт згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1233 „Про затвердження Порядку обліку сум податків та зборів, не сплачених суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг”.

За підсумками І півріччя пільговикам необхідно відзвітувати до 9 серпня цього року. Державна податкова інспекція у м. Чернівцях ГУ Міндоходів у Чернівецькій області звертає увагу платників податків, що 27 червня 2013 року затверджені Довідники податкових пільг станом на 1 липня цього року № 66/1та 66/2. Просимо платників забезпечити складання достовірної звітності „Про суми отриманих пільг з оподаткування в розрізі окремих видів податків і пільг щодо кожного виду податку” відповідно до зазначених Довідників.



Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях ГУ Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ