Провідні корейські компанії інвестуватимуть будівництво наземної частини проекту «LNG-термінал» - Владислав Каськів

Провідні корейські компанії інвестуватимуть будівництво наземної частини проекту «LNG-термінал» - Владислав Каськів

17.07.13 16:35 0 938
Провідні корейські компанії готові взяти участь в інвестуванні проекту «LNG-термінал» в Одеській області, зокрема в будівництві наземної частини терміналу обсягом 10 млрд кубометрів газу. Про це в коментарі кореспонденту БТБ повідомив Голова державного агентства з управління інвестиціями та національними проектами України Владислав Каськів.

«Дійсно, ми з Кореєю, з корейськими компаніями ведемо вже тривалий процес співпраці. Він реалізується в проекти конкретних документів… і очікуємо найближчим часом конкретних підсумків, результатів у рамках такої співпраці», - сказав очільник агентства, коментуючи заяви посла Республіки Корея в Україні про готовність корейських компаній до участі в будівництві терміналу.

«Йде мова про реалізацію другого – наступного – етапу, який передбачає здійснення інвестицій у будівництво наземної частини терміналу обсягом 10 млрд кубометрів газу», - повідомив Владислав Каськів.

Він також додав, що оскільки проект здійснюється за інвестиційні кошти, всі партнери будуть визначатися на конкурсних засадах.

«Але, звичайно, цей ринок – дуже специфічний, дуже вузький, тільки найсерйозніші світові компанії працюють на ньому, потребують індивідуального підходу до нього, тому ми ведемо зараз переговори з кращими світовими компаніями, серед яких є й корейські представники. І я хочу сказати, що наше потенційне партнерство з корейською стороною лежить в найбільш просунутій площині», - зазначив Владислав Каськів.

Говорячи про постачальників та заплановані обсяги газу, він зазначив, що ринок зрідженого газу досить лібералізований і складнощів в цьому питанні немає. «У нас зараз підписані угоди про конфіденційність, я маю на увазі, в Україні, з п’ятьма потенційними компаніями-постачальниками. Але це коло постійно розширюється і ми тут жодних проблем не бачимо». – повідомив він.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Бокоч: ...
Наступна новина: Понад дві третини прямих ...

КОМЕНТАРІ