Україна суверенна: від витоків до сьогодення

Україна суверенна: від витоків до сьогодення

18.07.13 08:08 0 975
Днями у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Миколи Островського відбулась презентація книжково-ілюстраційної виставки «Україна суверенна: від витоків до сьогодення», приуроченої 23-й річниці проголошення Декларації про Державний суверенітет України. На виставці представлені книги, які відображають шлях українського народу до незалежності та єдності держави, одвічного прагнення українців жити у власній вільній країні.

Президент України зазначив, що ухвалення Декларації є яскравим проявом волі українців до свободи, рішучим кроком на шляху здобуття нашою державою незалежності.

Цей день став провісником здобуття нашою країною омріяної, вистражданої незалежності, задля якої поклали свої життя сотні тисяч українців. Адже прийняття Декларації – це перший крок до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель. Цей документ відкрив новий етап в історії України, проголосивши основні політичні, економічні, соціальні цілі, довгострокові перспективи розвитку країни. У Декларації було визначено найбільш принципові позиції, які орієнтували народ на створення самостійної, правової держави, на розвиток демократії, всебічне забезпечення прав і свобод людини. Вона стала тією цінністю, яка об’єднала суспільство у непростий час визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року.

Декларацією про суверенітет були визначені основні політичні, економічні, соціальні засади державотворення, задекларовані демократичний устрій та дотримання прав і свобод громадян, верховенство права. Проголошення Декларації про Державний суверенітет України стало першим кроком у відродженні української державності, окресленні нових напрямків розвитку країни.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові затримали ...
Наступна новина: У Тернополі на День міста – ...

КОМЕНТАРІ