Хмельницька область: рятувальники ДСНС налагодили тісну співпрацю з волонтерами

Хмельницька область: рятувальники ДСНС налагодили тісну співпрацю з волонтерами

18.07.13 08:12 0 873
За ініціативи Державної служби України з надзвичайних ситуацій в державі активно посилюється співпраця із волонтерськими організаціями. Залучення волонтерів до проведення як інформаційно-роз’яснювальної роботи, так і життєзабезпечення постраждалого у надзвичайних ситуаціях населення в рази підвищить ефективність роботи рятувальників.

Так, 17 липня рятувальники ГУ ДСНС у Хмельницькій області завітали на табірний збір керівників волонтерських загонів Хмельницького обласного центру сім’ї, дітей та молоді «Молодь за здоровий спосіб життя». У заході взяли участь 59 керівників волонтерських загонів з усієї області. Загалом волонтерський рух цієї організації налічує понад 400 чоловік.

Співробітники ДСНС ознайомили волонтерів із нелегкою роботою рятувальників у різних надзвичайних ситуаціях, розповіли про проблемні питання під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, зокрема під час інтенсивних снігових заметів, довели сумну статистику, пов’язану із загибеллю людей на пожежах та на воді.

Крім того, присутні дізналися про ази проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням, отримали комплекти листівок та пам’яток застережного характеру, а також тематичні відеофільми.

Одним із питань, що обговорювались, стало долучення волонтерів до активної роботи у соціальних мережах ДСНС.

За результатами зустрічі був підписаний план взаємодії Головного управління ДСНС та волонтерів обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, в якому чітко визначені основні напрямки у галузі подальшої співпраці.

За словами керівника волонтерської організації Наталії Мельник ця зустріч неодмінно принесе позитивні результати та започаткує тісну співпрацю з рятувальниками, адже основна місія волонтерів дуже тісно переплітається із гаслом ДСНС – «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

ГУДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "AdrenalinFest" – ...
Наступна новина: На Тернопіллі у Чернихові ...

КОМЕНТАРІ