Ігор Зварич: Художник Іван Лобода - яскравий представник української мистецької школи, на якій формувалась російська школа мистецтв

Ігор Зварич: Художник Іван Лобода - яскравий представник української мистецької школи, на якій формувалась російська школа мистецтв

18.07.13 08:21 0 943
За дорученням голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич взяв участь у відкритті персональної виставки художника Івана Лободи.

У виставковій залі Спілки художників України знаний художник, роботи якого є у колекціях музеїв України, Росії, Канади, Австралії, США, представив понад 120 робіт різних жанрів.

У свої 88 років заслужений художник України Іван Лобода не припиняє писати картини. Зокрема, тиждень тому завершив написання портрета Тараса Шевченка до 200-річчя від дня народження Кобзаря. Цій події художник присвятив цілу галерею портретів поета, які демонструються на виставці. Поціновувачі митця також матимуть нагоду оглянути картини, на яких зображено Гуцульщину, другу малу батьківщину художника.

«Іван Лобода був серед тих, хто заснував обласну Спілку художників України і донині успішно з нею співпрацює, - сказав на відкритті виставки Ігор Зварич. – Він є яскравим представником української мистецької школи, на якій формувалась російська школа мистецтв». На думку Ігоря Зварича, у художника «все іде від серця, від великої християнської душі, що духовно збагачує кожного».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Платникам Буковини з ...

КОМЕНТАРІ