У Львівській області Олег Панькевич обговорив з фермерами Херсонщини проблеми сільгоспвиробників

У Львівській області Олег Панькевич обговорив з фермерами Херсонщини проблеми сільгоспвиробників

18.07.13 08:21 0 925
17 липня 2013 року народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", уповноважений фракції ВО "Свобода" у Херсонській області Олег Панькевич провів зустрічі з фермерами Бериславського та Каховського районів на Херсонщині. До розмови, що відбулася поблизу села Козацького Бериславського району також долучився голова Херсонської обласної організації ВО "Свобода" Олег Гаврилко.

Фермери поскаржилися народному депутатові на свої проблеми, зокрема на розміщення великими сільгоспвиробниками так званих "градоустановок", через які знижується кількість опадів, виникають посухи і гине врожай. За словами людей, крупним виробникам ці проблеми байдужі, оскільки вони мають кошти на встановлення систем поливу, а для простих фермерів такі видатки непосильні, відтак вони втрачають врожай. Олег Панькевич зазначив, що необхідно з'ясувати, наскільки законним є встановлення градоустановок, чи є на це дозвільні документи, чи проведена експертиза щодо впливу на довкілля, чи підтверджено безпечність застосування цього обладнання. Народний депутат наголосив, що звертатиметься з цього приводу до органів центральної влади, в компетенції яких такі питання перебувають.

Також фермери скаржилися на низькі закупівельні ціни на зерно, які знищують вітчизняне сільськогосподарське виробництво, на невиправдано завищені показники нормативно-грошової оцінки землі в області.

Нарікали також на нещодавні зміни до законодавства щодо збереження родючости ґрунтів, згідно з яким використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею понад 100 гектарів без проєктів землеустрою, які забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозмін та впорядкування угідь, тягне за собою накладання великих штрафів. Дотримання цього закону означає величезні видатки, а також паперову тяганину для сільгоспвиробників, фермерських господарств. При цьому, як показує практика, наявність чи відсутність документів не є гарантією збереження родючости ґрунтів.

Олег Панькевич зазначив, що народні депутати від ВО "Свобода" Олександр Мирний, Ігор Сабій та Ігор Мірошниченко пропонують внести зміни до законодавчої бази у галузі збереження родючости ґрунтів. Відповідний проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розвитку сільського господарства)" було зареєстровано у Верховній Раді. На думку свободівців, чинне законодавство не захищає землю від хижацького ставлення до неї, а просто створює додаткові корупційні схеми, натомість націоналісти пропонують зупинити цей безлад і розробити нові нормативно-правові акти, які, на відміну від чинного закону, дозволять здійснювати контроль за станом ґрунтів, а не тільки за відповідністю документів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Ігор Зварич: Художник Іван ...

КОМЕНТАРІ