У Львівській області стрийські свободівці організували творчу зустріч із письменником Романом Ковалем

У Львівській області стрийські свободівці організували творчу зустріч із письменником Романом Ковалем

18.07.13 08:40 0 899
16 липня 2013 року у Стрийському міському будинку культури за сприяння місцевої районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відбулася творча зустріч із письменником Романом Ковалем та презентація його видань, зокрема книг "Іван Ремболович" та "Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею".

Голова Стрийської районної організації ВО "Свобода", депутат райради Мар'ян Берездецький представив публіці гостя – відомого письменника та дослідника історії. "Роман Коваль значну частину своїх досліджень присвятив темі визвольної боротьби українців у 1917–1920-х роках, зокрема боротьбі героїв-холодноярців, і саме з його книг багато хто дізнається про ті героїчні сторінки української історії", – зазначив Мар'ян Берездецький.

Роман Коваль презентував містянам книгу "Іван Ремболович", в якій зібрано дослідження про українського отамана, сотника УНР, учасника Першої та Другої світових воєн, націоналіста родом із Чернігівщини, розстріляного 1950 року в Станіславові. За словами автора, дослідження постаті Ремболовича виявилося цікавим, під час роботи виринали все нові й нові факти. Книга "Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею" розповідає про життя відомого українського скульптора, художника, поета, організатора Українських Січових Стрільців, Сірої дивізії Армії УНР та повстансько-партизанського руху на Полтавщині.

На зустрічі кобзар Тарас Силенко виконав для гостей українські пісні та балади.

Усі охочі могли придбати книги Романа Коваля. Частину коштів від їх продажу буде скеровано на будівництво пам'ятника Михайлові Гаврилку в Болехові на Івано-Франківщині.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі демонтують ...

КОМЕНТАРІ