У Львові затримали чоловіка, який п'ять разів повідомляв про замінування залізничного вокзалу

У Львові затримали чоловіка, який п'ять разів повідомляв про замінування залізничного вокзалу

18.07.13 08:08 0 836
Нагадаємо, що у Львові, 16 липня, через «замінування» центрального залізничного вокзалу евакуйовували 340 пасажирів та 150 співробітників.

Учора близько 22.00 на оперативну лінію «102» зателефонував чоловік і повідомив, що центральний залізничний вокзал Львова заміновано.

Зловмисник, який телефонував назвав правоохоронцям ім‘я та прізвище, а також адресу проживання, однак будь-яких вимог, які б могли відвернути вибух, не висував.

Після обстеження вокзалу та прилеглої території вибухівки не виявили. О 24 годині ночі роботу вокзалу було відновлено.

Як повідомив Сергій Зюбаненко, начальник Львівського міського управління міліції відразу було встановлено, що дзвінок про замінування було здійснено з телефону-автомату на вулиці Городоцькій у Львові. Окрім цього чоловік яким назвався псевдо-мінер насправді не телефонував. Однак ми встановили особу зловмисника і затримали його за «гарячими слідами».

Чоловік розповів правоохоронцям, що у цьому році він вже п’ять разів повідомляв про замінування. Наразі проводиться досудове розслідування.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності ) карається штрафом від п’ятисот до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, що від початку року на «102» надійшло дев’ять анонімних повідомлень про замінування, із них п’ять – про вибухівку на території центрального залізничного вокзалу

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Україна суверенна: від ...

КОМЕНТАРІ