Чернігів: З нагоди 23-ї річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України

Чернігів: З нагоди 23-ї річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України

18.07.13 08:09 0 1034
16 липня в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулася зустріч за «круглим столом», під час якої обговорювалися два питання:

- проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні: яким бути самоврядуванню в Україні;

- реалізація державної політики національної пам’яті в Івано-Франківській та Чернігівській областях: регіональний вимір.

В роботі «круглого столу» взяли участь: радник Президента України Володимир Зубанов, голова обласної ради Анатолій Мельник, в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка. В обговоренні виступили представники делегації Профспілкової асоціації молодих сільських голів Прикарпаття, а також сільські голови з Чернігівської області, працівники органів державної влади та самоврядування, викладачі вищих навчальних закладів Чернігівщини.

У своєму виступі Анатолій Мельник наголосив, що зустрічі подібного формату - це свідчення налагодження безпосереднього міжрегіонального співробітництва. Під час таких «круглих столів» зростає ефективність прийняття і аналізу важливих питань суспільно-політичного життя. І, особливо, це стосується обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в нашій державі.

Під час дискусії Володимир Зубанов відзначив, що для зміцнення незалежності України, їй потрібні дієві реформи. В тому числі – адміністративної та реформа місцевої влади. Такі реформи мають бути продуманими та схваленими суспільством.

Під час обговорення питання реалізації політики національної пам`яті, учасники «круглого столу» порівнювали регіональні особливості Івано-Франківщини та Чернігівщини і дійшли висновку, що, політика національної пам’яті повинна базуватися на принципах знаходження спільного знаменника та на позитивних прикладах, які сприймаються в усіх регіонах України.

За інформацією Чернігівського Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ