Житомирщина: у Новограді-Волинському відбудеться Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела»

Житомирщина: у Новограді-Волинському відбудеться Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела»

18.07.13 08:26 0 770
26-28 липня Новоград-Волинський відзначає головну мистецьку подію року – Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела». Двадцять сьомий рік поспіль новоград-волинці та гості міста вшановують пам’ять і вклоняються таланту всесвітньо відомої поетеси Лесі Українки.

Урочисте відкриття свята відбудеться 26 липня о 18:00 у великій залі міського палацу культури ім. Л. Українки.

Цьогоріч свято приурочене до двох пам’ятних дат – 100-річчя від дня смерті Лесі Українки та відзначення 50-річчя створення музею Лесі Українки. З цієї нагоди 26 липня відбудеться круглий стіл за участю працівників літературно-меморіальних музеїв України «Ім’я Лесі Українки житиме в минулому, сучасному й прийдешньому і у вічності». Цього ж вечора у міському палаці культури ім. Л. Українки охочі зможуть насолодитися театральним дійством – драмою-феєрією «Лісова пісня» у виконанні Львівського драматичного театру імені Лесі Українки.

27 липня на новоград-волинців і гостей свята традиційно чекають урочиста хода, всеукраїнські конкурси читців, співу, «народна верхівка» за участю кращих аматорських колективів України, містечко майстрів, літературно-мистецький вернісаж, творча акція «Поліська вишиванка» з елементами українського весілля, народне театралізоване дійство «Деревлянська Хата – дивами багата» на фортеці. Родзинками свята є презентація рекордного «Рогу достатку» – спільна акція благодійного фонду «Майбутнє Полісся» із ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», та відкриття «Лави примирення».

У заходах традиційно беруть участь професійні, аматорські творчі колективи, письменники, поети, науковці з усіх куточків України, ближнього та далекого зарубіжжя, офіційні делегації з Росії, Грузії, Білорусії, Хорватії, Польщі. Німеччини.

Виконавчий комітет Новоград-Волинської міської ради та організаційний комітет свята гостинно запрошують усіх бажаючих до участі у Міжнародному святі літератури і мистецтв «Лесині джерела».

За додатковою інформацією зметатися за телефоном: (04141)2-15-90.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі міліція ...

КОМЕНТАРІ