В Житомирській області рятувальники перевіряють сільгосппідприємства щодо захисту врожаю від пожеж

В Житомирській області рятувальники перевіряють сільгосппідприємства щодо захисту врожаю від пожеж

18.07.13 08:23 0 844
З настанням жнивного періоду з боку Житомирської облдержадміністрації та Управління ДСНС України у області першочергова увага приділяється забезпеченню пожежної безпеки в місцях збирання, переробки та зберігання врожаю.

Так, минулого року недоліки у охороні зерна від вогню коштували області 980 тисяч гривень.

З огляду на це, органами державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки тривають перевірки сільськогосподарських та зерноприймальних підприємств області. На такими заходами охоплено понад 350 сільгосппідприємств.

Серйозне занепокоєння викликає протипожежний стан об’єктів зберігання та переробки зерна нового врожаю (зерносховища, токи, зерносушарні). Разом із цим, такі протипожежні заходи, як вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій, виніс пускорегулюючих електроприладів за межі пожежо-вибухонебезпечних приміщень, заміна несправних електромереж, обладнання пристроями автоматичної пожежної автоматики, залишаються практично не виконаними.

У сільгосппідприємствах області на цілодобовому чергуванні знаходиться 234 одиниці пожежної техніки. Проте, у більшості господарств вони не заправлені достатньою кількістю пального та не укомплектовані пожежно-технічним озброєнням.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання приписів, органами державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки притягнуто до адміністративної відповідальності 243 посадові особи та зупинено експлуатацію 28 будівель, споруд, 10 приміщень, 245 дільниць електромережі, які використовувались із суттєвими порушеннями вимог пожежної безпеки.

Виконання цих вимог потребує як відповідального відношення керівників всіх рівнів, так і певних фінансових витрат. Проте, на карту поставлена відповідальність перед людьми та керівництвом держави за збереження хліба. Тож зволікати із цим не можна.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку розпочинається ...
Наступна новина: Банк «Касікорн» ...

КОМЕНТАРІ