Рівненська область: в облдержадміністрації обговорили  стан пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей

Рівненська область: в облдержадміністрації обговорили стан пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей

18.07.13 08:14 0 937
17 липня в обласній державній адміністрації відбулася селекторна нарада в режимі відеоконференц-зв’язку під керівництвом заступників голови облдержадміністрації Світлани Сад та Олексія Губанова. На засіданні розглянули стан забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей, зокрема закладів соціальної сфери, освіти та охорони здоров’я області.

З цього приводу слово було надано першому заступнику начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області полковнику служби цивільного захисту Сергію Круку. Доповідач зазначив, що на території області розташовано 19 закладів, підпорядкованих Департаменту соціального захисту населення ОДА. За дорученням керівництва облдержадміністрації та з метою попередження виникнення пожеж і загибелі людей на даних об’єктах, а також посилення контролю за безумовним додержанням вимог правил пожежної безпеки органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки протягом червня проведено ретельні перевірки усіх вище вказаних закладів. За результатами обстежень керівникам об’єктів запропоновано до виконання 225 протипожежних заходів. Завдяки цій роботі вдалося дещо поліпшити протипожежний стан об’єктів соціальної сфери. Зокрема, в Зарічненському районному територіальному центрі соціального обслуговування та Мирогощанському будинку-інтернаті встановлено автоматичну пожежну сигналізацію, а в Сарненському районному територіальному центрі соцобслуговування, Тучинському пансіонаті та Дубенському будинку-інтернаті проведено обробку дерев’яних конструкцій вогнетривким розчином.

Разом з тим, Сергій Крук наголосив, що основними проблемними питаннями в забезпеченні пожежної безпеки зазначених об’єктів є влаштування систем протипожежного захисту та підтримання їх в працездатному стані. Також потребує покращення стан із забезпеченням закладів первинними засобами пожежогасіння.

Під час засідання також детально обговорили стан пожежної безпеки об’єктів освіти та охорони здоров’я області.

По завершенню доповіді рятувальників, заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов дав доручення керівникам районних адміністрацій спільно з територіальними підрозділами Головного управління ДСНС контролювати стан виконання протипожежних заходів на об’єктах соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я та постійно інформувати про проведену роботу.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Делегація Житомирської ...
Наступна новина: Проводиться конкурсний ...

КОМЕНТАРІ