На Тернопіллі у Чернихові Зборівського району відбулося святкування 800-річчя села

На Тернопіллі у Чернихові Зборівського району відбулося святкування 800-річчя села

18.07.13 08:12 0 1181
Цими днями село Чернихів Зборівського району відзначає 800-річчя з першої письмової згадки про населений пункт. Цього року урочисті дійства тривали понад три дні. Привітати жителів із знаменним святом приїхали свободівці народний депутат України Олег Сиротюк, депутат Тернопільської обласної ради Володимир Стаюра, депутати районної та сільської рад.

Дійства з відзначення дня села тривали загалом три дні. Святкування розпочалися 12 липня проведенням Святкової Служби у Храмі села за участю п'яти священиків. У післяобідній час перед сільським будинком культури майстри народних ремесел виклали у наметах для показу і продажу свої вироби. Опісля в сільському будинку культури відбувся показ документального відеофільму про Чернихів. Тут-таки на площі перед будинком культури розпочиналося історично-пізнавальне дійство, яке провадив уродженець і почесний житель села, заслужений діяч мистецтв України Олег Герман. Почергово в центр дійства винесли 8 стендів, кожен із яких відображав по 100 років життя села. Під музичний супровід тернопільського муніципального колективу "Оркества волі" завдяки цим інсталяціям оживала історія Чернихова.

"Саме з села починається Україна, саме звідси виходить її культура, саме тут викарбовується її мова. Тому першочерговим завданням влади має бути відновлення гідного життя людей саме тут. На жаль, шня антиукраїнська, окупаційна влада забуває про ці основи будівництва заможної держави. Можновладці зі своїх кабінетів не звертають жодної уваги на село, не надають коштів на жодні економічні, гуманітарні й культурні програми. Водночас відбувається збільшення фінансування силових структур, апарату Президента та уряду. Проте, вірю, що швидко настане той час, коли нам вдасться відновити гідне життя на селі. Наше завдання зробити все щоб Чернихів, як і десятки тисяч інших українських сіл стали заможними, щоб українцям не потрібно було їхати за кордон через відсутність робочих місць і безперспективности. Вірю, що разом з вами ми побудуємо Україну на засадах соціальної та національної справедливости, в якій кожен буде почуватися господарем на своїй, Богом даній землі", – зазначив депутат Верховної Ради України свободівець Олег Сиротюк.

Велику мистецьку програму в переповненому залі розпочав народний аматорський хор сільського будинку культури, художнім керівним якого впродовж багатьох років є нинішній сільський голова Богдан Татарин. У концертній програмі взяли участь: камерний оркестр обласної філармонії, духовий оркестр Тернополя "Оркестра волі", народні аматорські гурти районного будинку культури "Благовіст" і "Край", Мар'яна Мельник із Чернівецької области, тернопільський гурт "Отава". На завершення мистецької програми урочисто прозвучав славень села у виконанні гурту "Отава" і сільського хору.

" Чернихів – це велика і дружна родина, яка своєю самовідданою працею з дня в день примножує багатства рідного краю та України. Наше з Вами завдання – зробити все для того, аби ваше життя стало кращим, заможнішим, гідним мешканців сучасного українського села. Від усієї душі бажаю вам щастя, миру, достатку та щасливої долі", – вітаючи чернихівців, зазначив голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода", депутат обласної ради Володимир Стаюра.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: Путін: відносини зі США ...

КОМЕНТАРІ