На Тернопіллі блокуючи проведення сесій та прийняття бюджету, ВО “Свобода” допомагає Партії регіонів економити гроші

На Тернопіллі блокуючи проведення сесій та прийняття бюджету, ВО “Свобода” допомагає Партії регіонів економити гроші

18.07.13 08:36 0 956
На цьому наголосив перший заступник голови Тернопільської облради Сергій Тарашевський у авторській програмі Степана Барни «Насправді» в ефірі Ух-радіо 17 липня.

Розмова велася навколо головних питань, які торкаються усіх мешканців Тернопілля, – коли відбудеться сесія обласної ради, буде прийнято бюджет, розглянуто понад 100 питань, вкрай важливих для життєдіяльності краю.

Погляд Сергія Тарашевського на ситуацію, її причини та, чим загрожують наслідки:

«Ми не можемо сказати, що обласна рада не працює, адже збираються комісії, розглядають різноманітні проблеми, готують проекти рішень. Працює виконавчий апарат. Разом з тим не відбуваються пленарні засідання сесій, які б мали обговорити ці проекти і прийняти чи не прийняти відповідні рішення. А саме такий вид діяльності є найголовнішим для депутата, фактично це його обов’язок перед громадою, котра висловила йому своє довір’я та вручила мандат.

Ситуація, що склалася навколо проведення ІІ пленарного засідання облради, є серйозною загрозою для області в цілому. Неодноразово говорилося, які важкі наслідки для краян тягне за собою неприйняття бюджету. Фактично мільйонне населення Тернопілля стало заручником працевлаштування однієї людини із фракції «ВО «Свобода». Думаю, що краяни самі дадуть оцінку амбітним вчинкам цієї політ сили.

Адже саме ВО «свобода» блокує проведення сесії. Вже неодноразово усі фракції збирались на сесію майже у повному складі. Від ВО «Свободи» реєструвались – одиниці. До прикладу: спроба провести пленарне засідання 2 липня зазнала краху, бо програма «Віче» зареєструвала лише 55 депутатів: із фракції «ВО «Свобода» – 6 із 34, «ТОО Єдиний Центр» – 15 із 17, «Партії регіонів» – 13 із 14, «Української Народної Партії» – 9 із 11, «Нашої України» – 6 із 7, «Блоку Литвина» – 5 із 5, позафракційний 1 із 1.

Реєстрація яскраво ілюструє, хто саме несе відповідальність за саботаж основної діяльності обласної ради. Мешканці Тернопільщини добре пам’ятають, як за головування Олексія Кайди в обласній раді було створено комісію, яка перевіряла законність роботи кар’єрів та своїми рішеннями зобов’язала розробників надр області впорядкувати документи, щоб узаконити свою діяльність. ЇЇ очолив свободівець Леонід Бицюра. Безперечно, наведення ладу у використанні надр – це дуже хороша справа. Проте нині попри те, що кар’єри і далі розробляються, до обласного бюджету не поступає ні копійки, бо сесія не прийняла відповідні рішення. То кому вигідна нелегальна розробка надр? Спочатку на розробників, так би мовити, наїхали, а зараз і далі тримають у підвішеному стані. А і без того вкрай скромний обласний бюджет обносять горе-політики.

Якщо депутати не зберуться на пленарне засідання, як попередньо заплановано, 19 липня, то у підпілля потраплять тернопільські рибалки та мисливці. Оскільки без рішення сесії угіддя втратять легалізацію. Тобто 9 тисяч наших краян змушені будуть змушені або їхати на полювання чи рибалку в сусідні області, або ж, як це часто трапляється, займатися цим незаконно. Бюджет у свою чергу знову зазнає втрат.

Блокуючи роботу сесії облради, ВО «Свобода» не дає отримати 17 мільйонів гривень і місту Тернопіль на ремонт доріг. Щоразу потрапляючи у вибоїни, тернополян мають знати, хто заважає усуненню цього лиха.

Щоразу отримуючи звернення громадян, проводячи особистий прийом чую: «У освітян проблеми із відпускними, швидка допомога не має коштів на бензин, медичні заклади потерпають від нестачі ліків, установам бракує коштів на виплату заробітної плати та оплату енергоресурсів, тощо». Через відсутність бюджету ми відмовили не одній сотні заявників у матеріальній допомозі на лікування. Пропоную усім краянам відповісти на питання: «Чи чиїсь політичні, а чи кар’єрні амбіції важливіші прагнень усіх цих людей, а ще гірше – втраченого бодай одного людського життя?!»

Необхідно підкреслити, що, мотивуючи блокування обласної ради бездіяльністю ТВК, представники ВО «Свобода» лукавлять. Бо за словами самого голови територіальної виборчої комісії Миколи Крука, щоб запрацювала комісія потрібне фінансування. Усі розуміють – рішення про виділення коштів може прийняти лише сесія обласної ради.

Від обласної ради, від Громадської ради були надіслані звернення і до ЦВК, і до інших центральних органів, а також до Олега Тягнибока як до лідера ВО «Свобода» щодо сприяння розблокуванню сесій облради. Відповіді були отримані майже від усіх. На жаль, лише Олег Ярославович не знайшов можливості розібратися у ситуації. Звичайно, із «Київського Олімпу» проблеми Тернопільської області видаються дуже дрібними. Дарма, що тернополяни виявили таку довіру «Свободі».

І насамкінець – вочевидь грошей у державній скарбниці катма. А це тягне за собою значне недофінансування із Державного бюджету. Партія регіонів відчуває значну скруту щодо цього. Саме тому, змушуючи Тернопільщину відмовлятись від коштів з Державного бюджету, які їй належиться, ВО «Свобода» стає надійним і дуже зручним союзником Банкової. Бо не даючи прийняти бюджет, допомагає регіоналам значно економити на краї”.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі про втрату ...

КОМЕНТАРІ