Намір Росії підвищити мита на продукцію України є активізацією торговельної війни – Яценюк

Намір Росії підвищити мита на продукцію України є активізацією торговельної війни – Яценюк

18.07.13 09:29 0 945
Наміри російських урядовців підвищити мита на ввезення українського шоколаду, цукру, флоат-скла, вугілля та вчорашня заява російського прем’єр-міністра Дмитра Медведєва про відмову у застосуванні квот на поставки українських труб до Росії є нічим іншим, як активізацією торговельної війни між двома країнами, яка триває вже декілька років. Про це йдеться у заяві голови політради ВО «Батьківщина», голови фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Яценюк вважає, що «такі дії російської сторони суперечать базовим положенням Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією (так званому Великому договору), зокрема, його 13-й статті, у якій «високі договірні сторони розвивають рівноправне і взаємовигідне співробітництво в економіці, утримуються від дій, які можуть завдати економічній шкоди один одному».

Яценюк наголошує, що введення нових обмежень, що погіршують умови постачання української продукції на російський ринок, йде врозріз із положеннями Угоди про вільну торгівлю у рамках СНД, ратифікованої минулого року, а також із базовими вимогами та основними принципами Світової організації торгівлі, членами якої є як Україна, так і Росія.

«Фактично це примус, як полюбляють говорити росіяни, до вступу у Митний союз. Але це не агітація, а, скоріше, контрагітація. Такими діями Росія лише налаштовує українських громадян проти такої контрпродуктивної політики», – вважає він.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині член ...
Наступна новина: Навального зареєстрували ...

КОМЕНТАРІ