Херсонський оперативник затримав вуличного грабіжника біля місця скоєння злочину

Херсонський оперативник затримав вуличного грабіжника біля місця скоєння злочину

18.07.13 08:00 0 845
Все відбулося настільки блискавично, що дружина правоохоронця, яка перебувала з ним в автомобілі, навіть не зрозуміла, що сталося. Зловмисника працівник міліції затримав на зупинці громадського транспорту за мить до того, як грабіжник хотів зайти до маршрутного таксі.

Оперативник відділу розкриття злочинів проти особи Управління карного розшуку УМВС Херсонщини лейтенант міліції Віктор Соколенко навіть не підозрював, що звичайний похід на ринок з дружиною перетвориться майже на детектив з переслідуванням та успішним затриманням зловмисника.

Недільним ранком оперативник разом з дружиною їхав на власному автомобілі однією з херсонських вулиць. Раптом помітив, як на тротуарі до жінки, яка йшла разом з маленькою дитиною, підбіг чоловік, зірвав з шиї золотий ланцюжок та кинувся тікати.

– Я одразу ж оцінив ситуацію та зрозумів, що у тому взутті, що на мені, не зможу наздогнати злодія. Крім того, не міг покинути автівку посеред проїжджої частини. Тож я вирішив переслідувати грабіжника на автомобілі так, щоб він мене не помітив. По телефону одразу ж викликав підкріплення, – згадує події того дня оперативник.

Лейтенант міліції вирахував, у якому напрямку втік зловмисник та зрозумів, що він направляється на зупинку громадського транспорту. На своєму автомобілі Віктор Соколенко швидко об’їхав район і рішуче вибіг назустріч злодію. Він помітив його біля самої зупинки, коли грабіжник уже хотів сідати до маршрутного таксі. Міліціонер миттєво затримав його, а за лічені хвилини на місце прибула слідчо-оперативна група.

– Усе відбулося настільки блискавично, що моя дружина навіть не зрозуміла, що сталося. Я лише сказав їй, що стався грабіж. Часу на роздуми не було, я тоді не знав, чи був злочинець озброєний, – розповів лейтенант міліції.

За словами правоохоронця, коли він прийшов на роботу у понеділок, то почувався ніяково. З так званим «бойовим хрещенням» його вітали і колеги, і начальник відділу, і начальник Управління карного розшуку. А пізніше приїхав начальник Херсонського міського управління УМВС, який оголосив працівникові міліції подяку.

Тим часом у Комсомольському райвідділі міліції потерпіла упізнала свого кривдника. Правоохоронці з’ясували, що злодій лише два дні тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за майнові злочини.

Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Зловмисникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Shell виділяє гроші ...
Наступна новина: Луцьк: питна вода у нашому ...

КОМЕНТАРІ