Недобросовісні чиновники нанесли збитків державі майже на 700 тисяч гривень

Недобросовісні чиновники нанесли збитків державі майже на 700 тисяч гривень

18.07.13 11:15 0 905
Кримські правоохоронці вивели на «чисту воду» посадових осіб одного з Центрів реабілітації інвалідів, які, зловживаючи службовим становищем, вирішили «заробити» на потребах інвалідів, чим завдали збитків державі в особливо великих розмірах.

За інформацією начальника УДСБЕЗ ГУМВС України в Автономній Республіці Крим полковника міліції Едуарда Онацького, за результатами проведених конкурсних торгів посадові особи закупили у товариства з обмеженою відповідальністю спеціальний автобус для перевезення інвалідів за явно завищеною ціною.

Як з'ясувалося, сума закупівлі склала 1,8 мільйонів гривень, а реальна вартість автобуса виявилася значно меншою. Внаслідок вчиненого посадового злочину державному бюджету заподіяно збитків в особливо великих розмірах - на суму понад 680 тисяч гривень.

Тепер заповзятливим ділкам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За фактом зловживання службовим становищем територіальним слідчим підрозділом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. На даний час триває досудове розслідування, проводяться заходи щодо встановлення інших фактів протиправної діяльності з боку посадових осіб.

Контроль над дотриманням законодавства у бюджетній сфері є одним із пріоритетних напрямків роботи Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю кримської міліції. Правоохоронці продовжують виявляти недобросовісних чиновників, які прагнуть збагатитися за рахунок державних грошей.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Уряд затвердив фінплан ...
Наступна новина: Львові страйкують продавці ...

КОМЕНТАРІ