Житомирські міліціонери навчають маленьких пішоходів правилам дорожнього руху за допомогою захоплюючої гри

Житомирські міліціонери навчають маленьких пішоходів правилам дорожнього руху за допомогою захоплюючої гри

18.07.13 16:16 0 928
Автомайданчик, де дітвора наочно може ознайомитися із правилами дорожнього руху створили у парку ім. Т.Г.Шевченка м. Бердичева, що на Житомирщині. Ініціаторами такого творчого підходу до навчання дошкільнят стало обласне Управління державтоінспекції за підтримки місцевої влади.

Пожвавлений рух на проїзній частині і при цьому сумлінні водії, котрі не ігнорують правил дорожнього руху, та уважні пішоходи, які переходять дорогу лише у встановленому для цього місці, – чи можливо таке ? Цілком. У цьому переконалися учасники показових занять для дітлахів молодшого віку, які нещодавно пройшли у парку, адже уберегти маленькі життя і здоров’я – спільна справа і для батьків, і для педагогів, і для працівників ДАІ, і для всієї громадськості.

- На території області за 6 місяців поточного року зареєстровано 37 дорожньо-транспортних пригод за участю неповнолітніх, в яких 1 дитина загинула та 45 отримали травми, - розповідає заступник начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області Микола Нагорний. - Аби у майбутньому запобігти подібному ми вирішили створити навчальний комплекс для найменших учасників дорожнього руху, де в ігровій формі допомагати дітям освоювати ази дорожньої безпеки. У цьому напрямі ми активно співпрацюємо з міським управлінням освіти і нині спільно розробляємо графік, за яким автомайданчик двічі-тричі на тиждень відвідуватимуть вихованці бердичівських дитсадків та учні молодших класів.

Питання вивчення маленькими бердичівлянами правил дорожнього руху знаходиться на постійному контролі, як у місцевих навчальних закладах, так і у перших осіб міста, тож поява міського голови м. Бердичева Василя Мазура та його заступника Івана Демуся цього дня на майданчику виглядала цілком закономірною.

- Цінність такого майданчика очевидна, адже теорія – теорією, а практичні навички, котрі можна тут отримати, мають беззаперечні переваги, - зазначає міський голова. - Тут у безпечних умовах і під час цікавої гри діти отримуватимуть необхідний досвід. Нині цим опікуються і виконавчий комітет, і навчальні заклади, і професіонали – працівники ДАІ. Адже чим раніше дитина усвідомить необхідність дотримання правил дорожнього руху, тим менше виникатиме у неї ризиків на дорозі у подальшому.

Правильно поводити себе на проїзній частині маленьких бердичівлян разом із працівниками ДАІ вчили школярі з обласного центру. Учнів житомирської школи № 16 знають, як кращих юних інспекторів руху в області. Вони ж стверджують: пізнавати правила дорожньої грамоти у грі і цікаво, й ефективно.

Відтак учасники проекту висловили переконання, що створене спільними зусиллями дитяче автомістечко з вивчення правил дорожнього руху допоможе нашим дітям краще зрозуміти і розібратися в тому, що ж таке дорога, і як потрібно себе на ній поводити.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області

(за матеріалами УДАІ УМВС)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заява Тернопільської ...
Наступна новина: Самоуправство керівника ...

КОМЕНТАРІ