Самоуправство керівника сільгосппідприємства обернулося для нього кримінальною відповідальністю

Самоуправство керівника сільгосппідприємства обернулося для нього кримінальною відповідальністю

18.07.13 17:17 0 882
Працівники сектору державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Шахтарського МВ ГУМВС України в Донецькій області задокументували протиправні дії директора ТОВ, який на самовільно захоплених землях висадив сільськогосподарську культуру.

- Заповзятливий керівник раніше мав договори з вісьмома власниками ділянок, якими без їх дозволу нині скористався, але в 2012 році термін їх дії збіг, - розповідає начальник СДСБЕЗ Шахтарського МВ Володимир Хайкін. - Штучно "продовживши" дії документів шляхом підробки, він дав вказівку підлеглим засіяти 8 з 24 га пшеницею.

Незабаром до директора звернувся приватний підприємець з проханням звільнити ділянки, оскільки тепер саме він має право 10 років користуватися ними у зв'язку з складеними у встановленому законом порядку договорами з власниками паїв. Проте керівник сільгосппідприємства, порахувавши, що ця суперечка лежить в цивільно-правовій площині, і доки новий орендар доб'ється правди в суді, пройде час, урожай виросте,…і засіяв решту 16 га соняшником. Своїми діями він завдав орендареві збитку на суму близько півмільйона гривень. Більше того, буде порахована недоотримана вигода як орендаря, який планував висадити овочеву культуру, так і власників паїв, враховуючи при цьому, що після соняшнику земля буде виснажена і потрібний мінімум рік, щоб відновити її родючість.

Протиправні дії директора фірми були виявлені співробітниками міліції. Цей факт внесений до ЄРДР з кваліфікацією за ч. 2 ст. 364 КК "Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки", яка передбачає обмеження волі на строк від 2 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років і штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ВЗГ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирські міліціонери ...
Наступна новина: На Одещині за отримання ...

КОМЕНТАРІ