Міліціонери-транспортники Донеччини виявили плантацію із 3,5 тисячами кущів конопель

Міліціонери-транспортники Донеччини виявили плантацію із 3,5 тисячами кущів конопель

18.07.13 08:05 0 904
На Луганщині ділянка, засіяна наркомісткими рослинами, була старанно схована від сторонніх очей. До неї була підведена система зрошення. Зібрати «урожай» зловмисникам завадили правоохоронці-транспортники Донеччини спільно із працівниками Управління СБУ у Луганській області.

Днями у Попаснянському районі Луганської області працівники транспортної міліції Донеччини спільно з працівниками Управління СБУ в Луганській області виявили плантацію конопель, де росли близько 3,5 тисяч кущів наркомістких рослин.

Ділянка, засіяна коноплями, знаходилася неподалік від залізничного полотна біля селища Золотарівка Попаснянського району Луганської області. Вона була схована від сторонніх очей за посівами сільгоспкультур, тому помітити, що разом з ними вирощуються рослини коноплі, було доволі складно.

Рослини було висаджено рівними рядами серед соняшникового поля. Оскільки для росту та розвитку рослин конопель необхідна постійне зволоження, до кущів були підведені шланги крапельного поливу коренів, тобто рослини старанно культивувалися.

Вилучені кущі конопель направлено на дослідження. Інформацію за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та кваліфіковано за ст. 310 (Посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, за що передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Наразі правоохоронцями-транспортниками ведеться робота щодо встановлення осіб, причетних до висадки та культивування наркомістких рослин.

Триває досудове слідство.

СЗГ УМВС України

на Донецькій залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ