Проведення 12-го Міжнародного дитячого фестивалю «Змінимо світ на краще!» та Дитячо-молодіжного саміту ОБСЄ

Проведення 12-го Міжнародного дитячого фестивалю «Змінимо світ на краще!» та Дитячо-молодіжного саміту ОБСЄ

18.07.13 09:58 0 2784
20 липня о 17.00 в МДЦ «Артек» (Зал дружби табору «Морський») проводиться прес-конференція з нагоди відкриття традиційного 12-го Міжнародного дитячого фестивалю «Змінимо світ на краще!». Фестиваль організовується Всеукраїнським благодійним Фондом Надії і Добра за сприяння Міністерства закордонних справ та Міністерства соціальної політики.
Історія фестивалю бере свій початок з 2001 року, коли на узбережжі Чорного моря вперше зібралися діти з 4 країн Організації Чорноморської Економічної Співдружності з метою відродження традиції проведення в МДЦ «Артек» міжнародних дитячих заходів. Фестиваль надає можливість для спілкування дітей різних національностей і віросповідань, взаємопроникнення різних культур, передачі світової спадщини від покоління до покоління, виховання у підростаючого покоління толерантності у вирішенні глобальних і локальних проблем людства, насамперед проблем війни і миру.
За 11-річну історію фестивалю в Артеці побувало понад 8 тис представників 73 країн світу, які відкрили для себе Україну та стали її друзями. Завдяки фестивалю встановлюються та розвиваються культурні та гуманітарні стосунки з іншими країнами, фестиваль вже увійшов до складової діяльності посольств України за кордоном. Важливо й те, що на паритетних умовах талановиті українські діти побували більше ніж в 20 країнах світу, в тому числі в Азербайджані, Росії, Білорусі, Литві, Нідерландах, Франції, Великобританії, Греції, Кіпрі, Словенії, Македонії, Чорногорії, Сербії, Польщі, Китаї, Кіпрі, Об’єднаних Арабських Еміратах, Лівані, Марокко, Йорданії та Ізраїлі.
У цьому році Міністерство закордонних справ, враховуючи багаторічний досвід проведення фестивалю, його популярність на міжнародному рівні, внесок у розвиток багатостороннього та культурного співробітництва між Україною та іншими країнами, а також Українське головування в ОБСЄ протягом 2013 року, порушило питання перед Урядом про проведення в рамках цьогорічного фестивалю Дитячо-молодіжного саміту ОБСЄ. Ця ініціатива була озвучена 17 січня Міністром закордонних справ України Л.О.Кожарою під час процедури вступу до виконання обов’язків головуючого в ОБСЄ, запропонована Концепція проведення саміту, що полягає в ознайомленні молоді з діяльністю ОБСЄ та створенні платформи для міжнаціонального спілкування з метою виховання молодих поколінь на засадах толерантності та недискримінації. Основні питання, що внесені до порядку денного саміту - роль молоді у попереджені конфліктів, захист довкілля заради майбутнього, молодь та Інтернет: можливості та виклики. Пропозиція проведення в Україні Дитячо-молодіжного саміту ОБСЄ підтримана Президентом України В.Ф.Януковичем та Кабінетом Міністрів України. Міністр закордонних справ Л.О.Кожара, як діючий голова ОБСЄ, звернувся до міністрів закордонних справ держав-учасниць ОБСЄ, її азіатських та середземноморських партнерів з пропозицією щодо участі дитячих делегацій в саміті, проведення якого заплановано з 20 липня по 1 серпня в МДЦ «Артек» в рамках 12-го Міжнародного дитячого фестивалю «Змінимо світ на краще!».
Завдяки зусиллям дипломатичних представництв України за кордоном та Фонду, до України прибувають представники 62 країн, з яких 41 - з країн-учасниць ОБСЄ, 8 країн партнерів ОБСЄ та 13 країн Африки та Азії, які традиційно беруть участь у фестивалі. Вперше до складу учасників приєднаються діти з Андорри, Ірландії, Іспанії, Словаччини, Кореї та Сенегалу.
У прес-конференції беруть участь генеральний секретар ОБСЄ Л.Дзанньєр, міністр закордонних справ України Л.Кожара, міністр соціальної політики Н.Королевська, радник Прем’єр-міністра України, голова Оргкомітету В.Довженко, генеральний директор МДЦ «Артек» О.Піддубна. Урочиста церемонія відкриття відбудеться о 17.50 біля школи, о 19.45 – концертно-розважальна програма.
21 липня об 11.00 в приміщенні Спортивного комплексу відбудеться перше пленарне засідання Дитячо-молодіжного саміту ОБСЕ.

PS: В детском лагере "Артек" завершился сезон подводных исследований, в рамках которого дети познавали увлекательный мир подводной археологии
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Slando дізнався, скільки ...

КОМЕНТАРІ